Pregled štampe za 30. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Traže otpremnine obećane od Vlade

Bivši radnici nikšićkog Sindčela, koji je kupila firma Helada Mont, traže od Ministarstva finasija da im obezbijedi novac za isplatu otpremnina.

Preko zapisa se zadužili 32,5 miliona eura

Na sedmoj ovogodišnjoj aukciji prodati su državni zapisi sa rokom dospijeća od 182 dana, vrijedni 32,5 miliona eura po prosječnoj stopi prinosa 1,32 odsto. Ukupna nominalna vrijednost emisije državnih zapisa iznosila je 22,5 miliona eura, a iznos dostavljenih ponuda 62,75 miliona. Iznos prihvaćenih ponuda je bio 32.5 miliona. Državni zapisi su hartije od vrijednosti, čijom prodajom se država zadužuje u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta.

Varaju narod preko Cetinja i Kurasaoa

Državnom tužilaštvu podnijeta je prijava protiv sajta lbet2bet.com i vlasnika zbog prevare i krađe, jer su igraču iz Nikšića uzeli 17.700 eura njegovog uloga i dobitka.Vlasnik sajta je kompanija Milga UK iz Londona a njen osnivač je firma Milga sa Cetinja.

Dnevne novine

Samo je obnova države bila veći projekat od auto-puta

Predsjednik Vlade Duško Marković zadovoljan je dinamikom radova na prioritetnoj dionici auto-puta. On je, tokom jučerašnje posjete gradilištu prve trase, ocijenio da je samo obnova države bila veći projekat od gradnje auto-puta.

Aerodromi se ne mogu prodati

Aerodromi Podogrica i Tivat neće biti privatizovani već da je namjera da se ti infrastrukturni resursi valorizuju, saopštio je juče premijer.

Solana može da bude profitabilna i održiva

Solana “Bajo Sekulić” može da bude profitabilna i održiva, a jedini logičan način pomoću kojeg se taj problem može riješiti je politička volja, koja očigledno godinama nedostaje, smatraju u Građanskom pokretu URA.

Dan

Bjelasica Rada bankrotirala

Za fabriku Bjelasica Rada niko nije podnosio plan reorganizacije u zakonskom roku od 90 dana od uvođenja stečaja, pa će biti proglašen bankrot, a imovina oglašena na prodaju, potvrdio je za “Dan” stečajni upravnik tog bjelopoljskog preduzeća Sreten Mrvaljević.

Naknade nije trebalo povećavati

Iako su početkom godine naknade za podsticaj proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora uvećane za skoro četiri puta, zbog, kako je tada objašnjeno, planirane znatno veće proizvodnje struje, podaci Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE) pokazuju da je proizvodnja na istom nivou kao lani.

Pobjeda

URA: Solana je politički problem

Solana “Bajo Sekulić može da bude profitabilna i održiva, a jedini logičan način pomoću kog se taj problem može riješiti je politička volja, koja očigledno godinama nedostaje, saopšteno je iz Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija.

Neprofitni uštedjeli rekordnih 48 miliona

Štednja NVO i drugih neprofitnih organizacija po posljednjim zvaničnim podacima Centralne banke u julu ove godine zabilježilaje rekord u posljednjih deset godina od blizu 48 miliona eura.

Plate blokirale 28.000 kvadrata zemljišta

Ročište koje je trebalo da bude održano sutra u Osnovnom sudu u Herceg Novom po tužbi radnika hotela “Rivijera” protiv bivšeg vlasnika kompanije Riviera menadžment i divelopment rezort (RMDR), zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, odgođenoje za 26. septembar. Njihov advokat Petar Zloković kazaoje da mu nije jasan razlog odgađanja, te da se postupak odugovlači na štetu radnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *