Pregled štampe za 29. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Uragan Harvej spustio cijene sirove nafte

Cijene nafte učvrstile su se juče na međunarodnim tržištima blizu nivoa od 53 USD, nakon što je uragan Harvey prouzrokovao zatvaranje proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta u Sjedinjenim Američkim Državama. Cijene sirove nafte pale pod uticajem očekivanja da će smanjeni rafinerijski kapaciteti značiti i manju potražnju za naftom.

Neko u tužilaštvu blokira slučaj DKP

Nema sumnje da neko u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju blokira slučaj izazivanja lažnog stečaja u Duvanskom kombinatu, poručio je Žarko Knežević, direktor Udruženja za zaštitu interesa manjinskih akcionara DKP-a, u pismu vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankovicu.

Orlandić preuzima Aerodrome CG

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore juče je izabrao Danila Orlandića za novog izvršnog direktora preduzeća Aerodromi Crne Gore. Orlandić trenutno obavlja funkciju pomoćnika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Pođgorice i kadar je Socijaldemokrata Crne Gore Ivana Brajovića.

Dnevne novine

Ocjena sezone ne smije biti na bazi procjena

Neodgovarajući način praćenja turističkih kretanja predstavlja jasnu ilustraciju glavnih problema, a posebno nedostataka turističkog planiranja u Crnoj Gori, ocijenio je turistički ekspert i dekan Fakulteta za biznis i turizam iz Budve novoosnovanog Univerziteta Adriatic, prof. dr Rade Ratković.

Cijene industrijskih proizvoda u prosjeku niže za 2,2 odsto

Cijene industrijskih proizvoda za izvoz u julu su, u odnosu na jun, bile u prosjeku niže 2,2 odsto, saopštili su iz Monstata.

Aerodrom je vlasništvo države, a ne Opštine Tivat

Uprava za nekretnine (UZN) saopštila je da je zemljište i cijeli kompleks Aerodroma Tivat vlasništvo države Crne Gore, a ne Opštine Tivat. Dnevnik “Vijesti”, pozivajući se na svoje izvore i dokumentaciju, objavio je da je čitav kompleks aerodroma u Tivtu, koji se sastoji od 11 katastarskih parcela ukupne površine 545.323 kvadrata, trenutno nema vlasnika, a da je tivatska Opština na volšeban način ostala bez vrijedne imovine

Dan

Odluka o blokadi 15. septembra

Ročište na kojem je trebalo da se odluči o žalbi A2A na odluku Višeg suda da se blokiraju njihove akcije u Elektroprivredi (EPCG) ponovo je odloženo. Ovaj put na zahtjev odbrane, odnosno Specijalnog državnog tužilaštva. Naredno ročište biće održano 15. septembra. U petak je odlaganje ročišta tražio advokat A2A Đuro Čepić.

Kad nema sjednice, ima gradnje u Miločerskom parku

Kvoruma za održavanje današnje sjednice Skutptine opštine Budva, na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda bila odluka o utvrđivanju javnog interesa radi zaštite i očuvanja Miločerskog parka, najvjerovatnije neće biti, čime će vlasniku Adriatik propertisa Petrosu Statisu biti dozvoljena izgradnja hotela Kraljičina plaža.

Prosječna plata daleko od prosjeka

Režim stvara lažnu sliku o iznosu prosječne plate koja je u junu iznosila 510 eura, jer je suprotno ekonomskoj logici da prosječna neto zarada raste više od privrednog rasta, kazali su iz Radničke partije.

Pobjeda

Hipoteke se moraju brže oslobađati

Banke moraju da ubrzaju oslobađanje hipoteka, odnosno kolaterala založenih za kredite preduzeća kadaje otplata odmakla, kazao je za Pobjedu bankarski ombudsman dr Halil Kalač.

Aukcija 22,5 miliona eura državnih zapisa

Aukcija državnih zapisa vrijednih 22,5 miliona eura biće održana danas u Centralnoj banci. Ponude se dostavljaju do 12 časova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *