„Meč vijeka“ obilježiće i brojne tužbe nezadovoljnih gledalaca

Kao što se i očekivalo, meč između Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather) i konora Mekgregora (Conor McGregor), koji je Amerikanac dobio tehničkim nokautom u 10. rundi u nedjelju u Las Vegasu, bio je najprodavaniji PPV (Pay per view) događaj u istoriji.

Tačni podaci još nisu poznati, ali sigurno je da je pet miliona korisnika platilo 99,95 dolara kako bi „meč vijeka“ gledali putem kablovskih i internet servisa.

Ali, kompanija Šoutajm (Showtime) koja je omogućila prenos, nije se uopšte pripremila za veliki interes gledalaca, pa su serveri tokom borbe nekoliko puta padali i hiljade gledalaca nije moglo normalno da prati borbu. Svoje nezadovoljstvo iskazivali su na Twitteru, ali i na sudu.

Protiv Šoutajma su podnijete dvije grupne tužbe, jedna na Menhetnu, a druga u saveznoj državi Oregon. U obije parnice od kompanije se traži po pet miliona dolara na ime neispunjavanja obaveza prema korisnicima.

Procjenjuje se da je oko 50 miliona Amerikanaca gledalo borbu, a još 2,9 miliona putem ilegalnih strimova na internetu.

„Primili smo jako malo pritužbi korisnika i svima koji su imali problema vratićemo novac. Tužbe nećemo komentarisati“, kratko je saopštio Šoutajm.

Izvor: Index.hr

Check Also

Ekspedicija crnogorskih planinara krenula u pohod na najviši vrh Balkana

Četvoročlana ekspedicija iskusnih crnogorskih planinara, uz podršku kompanije MTEl, krenula je danas za Bugarsku gdje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.