Marković obišao radove na autoputu

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je gradilište autoputa Bar-Boljare, prioritetne dionice Smokovac-Uvač-Mateševo i tom prilikom poručio da je impresioniran radovima.

Marković je svečano obilježio probijanje tunela Klopot, čija je jedna cijev probijena prije roka. “Impresioniran sam radovima, realizuje se ono što sam tražio proljetos”, poručio premijer Marković nakon posjete gradilištu Autoputa Bar-Boljare.

Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo autoputa Bar-Boljare podijeljena je na četiri dionice sa ukupno 19 poddionica.

Prema posljednjim podacima ukupno je na gradnji autoputa angažovano više od 2.500 radnika.

Premijer je rekao da je do sada izdato 17 građevinskih dozvola u odnosu na prethodnu posjetu, kada je bilo izdato 9 građevinskih dozvola i da se radovi sada izvide na trasi od 40 Km, dok je proljetošna trasa bila duga 24 Km.

Premijer je naglasio da je u odnosu na prethodnu posjetu gradilištu, kada je iz kapitalnog budžeta za ovaj projekat bila plaćenja jedna privremena situacija, sada fakturisano šest privremenih situacija i plaćeno pet, a da je u toku priprema za plaćanje i šeste privremene situacije.

„Takođe se sjećate da smo govorili da je iz kapitalnog budžeta za ovaj projekat plaćena jedna privremena situacija od 6 000 000 eura, a danas imamo situaciju da je fakturisano šest privremenih situacija, da je plaćeno pet u iznosu od 59 200 000 eura i da je u toku priprema za plaćanje i šeste privremene situacije u iznosu od 14 000 000 eura. Gospodin Hejmi je rekao da će do kraja avgusta biti ispostavljena još jedna nova privremena situacija u iznosu od 30 000 000 eura“, kazao je premijer Duško Marković.

Predsjednik Vlade je ocijenio da su dosadašnji radovi zajednički rezultat svih koji su angažovani na ovom projektu i naglasio da sa njima dijeli zadovoljstvo i impresije zbog do sada postignutog.

„Čestritam CRBC-u, čestitam (generalnom direktoru CRBC Crna Gora( gospodinu Hei Šćijangu, čestitam njegovom timu, ali čestitam i timu države, ministarstva, Monteputa, Komisiji za reviziju, Nadzornoj komisiji. Ovo je zajednički rezultat svih i zaista treba da budemo ponosni na to. Dijelim sa svima njima i zadovoljstvo i impresije i Vlada će nastojati da u nastavku na ovakav način i u ovakvom partnerstvu učini sve da projekat bude završen u rokovima koji su dati ugovorom “, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković prilikom posjete gradilištu autoputa Bar-Boljare – prioritetne dionice Smokovac-Uvač-Mateševo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *