Kandidati za Forum mladih u posjeti Telenoru

Kompanija Telenor ugostila je juče dvanaest kandidata koji su ušli u uži krug selekcije za učešće na ovogodišnjem Telenor Forumu mladih.

Oni su predstavili svoja interesovanja i ideje za rješavanje društvenih izazova uz pomoć digitalnih tehnologija.

Za učešće na Forumu prijavili su se uspješni mladi ljudi, svjesni uloge koju tehnologije mogu imati u rješavanju važnih društvenih pitanja. Tokom današnje posjete Telenoru, izabrani kandidati predstavili su svoje viđenje ostvarenja globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, koji su ujedno i jedna od vodedećih tema Foruma.

Na Forumu učestvuju po dva kanidata iz svake zemlje u kojoj Telenor posluje, širom Evrope i Azije. Forum počinje 8. decembra u Oslu, kada će učesnici biti podijeljeni u timove i dobiti zadatke na kojima će raditi tokom godine. Naredno okupljanje očekuje ih sljedeće godine u Bangkoku, gdje će predstaviti svoja digitalna rješenja za globalne izazove.

Prošlogodišnji kandidati radili su na pronalaženju digitalnih rješenja za klimatske promjene, nezaposlenost, rodnu ravnopravnost, mentalno zdravlje i obrazovanje za izbjeglice. U tome su imali pomoć mentora, eksperata iz različitih oblasti, koji rade u međunarodnim organizacijama, kao što su UNICEF i Crveni krst.

Imena kandidata koji će predstavljati Crnu Goru biće poznata sredinom septembra.

Check Also

Završeno spektakularno prvo izdanje Tomorrow konferencije: Više od 21.000 ljudi ispratilo događaj

Završeno je prvo spektakularno izdanje TOMORROW konferencije koja se od 13. do 15. maja održavala …

Leave a Reply

Your email address will not be published.