Traže lokaciju gdje bi gradili luksuzni hotel

Dodajte komentar

U Crnoj Gori bihželio napraviti nešto visoko i luksuzno, u stilu koji je prepoznatljiv za našu kompaniju. Mislim na hotel sa pet zvjezdica, sa marinom i plažama, rekao je Pobjedi predsjednik kompanije Damak iz Dubaija Husein Sadžvani, nakon sastanka sa premijerom Duškom Markovićem.

POBJEDA: Jeste li zadovoljni razgovorom sa premijerom?

SADŽVANI : Vaš je premijer jedna od najtoplijih osoba koje sam upoznao. Veoma je fin i ljubazan. Posvetio nam je dosta vremena, objasnio istoriju zemlje, ekonomiju i benefite koji se nude stranim investitorima. Bio sam impresioniran premijerom i onim što radi za državu ohrabrujući strane investitore. Sjajan je momak.

POBJEDA: Ovoje Vaša druga posjeta Crnoj Gori, a prva poslovna. Ko ili šta Vam je preporučilo našu zemlju?

SADŽVANI: Crnoj Gori ne treba preporuka. Ona je đestinacija koja je pozicionirana na svjetskoj mapi. Svima je poznata ljepota Crne Gore, gostoljubivost građana, istorija i privreda vaše države. U tako lijepoj zemlji želio bih da realizujem lijep projekat.

POBJEDA: Imate li u vidu neku lokaciju?

SADŽVANI: Ne, još je tražimo.

POBJEDA: Dva puta ste posjetili i Hrvatsku. Da li planirate neki projekat zajednički za obje zemlje?

SADŽVANI: Naš glavni cilj je da nađemo lokaciju za luksuzni hotel. Planiramo da razvijemo turističko-hotelski kompleks koji obuhvata smještaj i marinu, koji bi podstakao dalji razvoj turizma, otvaranje novih radnih mjesta i omogućio zaradu. Želio bih da podvučem da je Damak kompanija sa sjedištem uDubaijukojaje do sada razvila 18.500 smještajnih jedinicau hotelima, vilama i apartmanima, a još ih je 44.000 u razvoju. Upravljamo imovinom vrijednom šest milijardi eura, u razvoju su projekti vrijedni 2,5 milijardi, prošlogodišnji prihod nam je bio 1,7 milijardi, a profit 883 miliona eura.

POBJEDA: Budući da Porto Montenegrom upravlja Investiciona korporacija Dubaija (ICD), da lije to bila preporuka za poslovnu posjetu Crnoj Gori?

SADŽVANI: Posjetio sam Porto Montenegro prije pet godina i impresioniran sam tim projektom. Volio bih da ovdje realizujemo nešto slično.

POBJEDA: Imate li jahtu i da li razmišljate da je usidrite u Porto Montenegru?

SADŽVANI : Imam malu jahtu, ali ne planiram da je sidrim daleko.

POBJEDA: Izabrali ste Koliers za saradnju u Crnoj Gori i Hrvatskoj?

SADŽVANI: Sa Koliersom sarađujemo već nekoliko godina. Smatram da je to sjajna kompanija, koja ima odličan tim, koji mnogo pomaže u otvaranju vrata za realizaciju poslovnih poduhvata.

Novaković: Privilegija je biti domaćin ovakvog susreta

Velika je privilegija biti domaćin ovako velikog investitora kao što je Damak i biti posrednik sastanaka na najvišem nivou, izjavio je Milovan Novaković, direktor Colliersa za Crnu Goru i objasnio da će se delegacija Damaka, kojoj je na čelu predsjednik kompanije Husein Sadžvani tokom ove posjete baviti analizom mogućnosti za ulaganje.

Ta kompanija, kako je kazao, poznata je u Emiratima kao jedan od najvećih ulagača u razvoj luksuznih nekretnina. U njihovom portfoliju je trenutno i projekat koji realizuju u Londonu, Ajkon tauer, koji je Versaće brendiran.

“Nadamo se da će ova zvanična posjeta rezultirati konkretnim plodovima u skorijoj budućnosti. Gospodin Sadžvani je obećao da će veoma brzo ponovo posjetiti Crnu Goru. Želio bih da napomenem da je ova posjeta posljedica njegove posjete Hrvatskoj, koju je prije mjesec koordinirala naša tamošnja kancelarija, a gdje su takođe primljeni na najvišem nivou. Nakon ove posjete će definitivno, osim u Hrvatskoj, razmatrati mogućnosti ulaganja u Crnoj Gori”, rekao je Novaković i naglasio da, ukoliko bude pozitivnih rezultata, možemo biti sigurni da će to biti luksuzni projekti poput Porto Montenegra, Porto Novog ili Luštice bej. Sadžvani je, nakon sastanka sa premijerom u zgradi Vlade, razgovarao u Vili “Gorica” sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

(Opširnije u Pobjedi)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *