Produžen zakup Solane

Direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore (NPCG) Elvir Klica i stečajni upravnik Solane “Bajo Sekulić” Žarko Ostojić potpisali su juče aneks ugovora o zakupu ulcinjskog preduzeća, kojim je predviđeno produženje zakupa na još godinu. Period zakupa će, kako je dogovoreno, početi da teče od danas, a NPCG će nastaviti da upravljaju cjelokupnom pokretnom i nepokretnom imovinom Solane.

“Nakon potpisivanja aneksa ugovora o zakupu, NPCG će nastaviti aktivnosti na zaštiti biodiverziteta ovog područja, te aktivnosti na obezbjeđivanju fizičke i tehničke zaštite imovine i sprečavanju vršenja protivpravnih radnji”, rekao je juče Klica, dodajući da je u toku priprema nacrta Programa rada za Solanu za naredni jednogodišnji period.

NPCG upravljaju Solanom, koja je u stečaju, posljednje dvije godine. Od tada su pokrenute brojne aktivnosti za zaštitu biodiverziteta ovog područja.

Check Also

Akcije IRF-a, Pošte i Aerodroma biće uvrštene na regulisano tržište

Akcije Pošte Crne Gore, Aerodroma i Investiciono-razvojnog fonda (IRF) bi, prema preliminarnim analizama Montenegroberze, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.