Pence: SAD “neće dopustiti kolaps Venezuele”

Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u srijedu da SAD neće dopustiti “kolaps Venezuele”, procjenjujući da bi takav događaj zaprijetio ostalim zemljama u regiji.

“Kolaps Venezuele dovelo bi u opasnost sve one koji pripadaju zapadnoj hemisferi”, kazao je Pence u govoru pred oko 600 osoba u katoličkoj crkvi u Doralu, u centru venecuelanske zajednice Majamija.

“Ne možemo dopustiti da se to dogodi i nećemo dopustiti”, kazao je Pence. “Zajedno s našim saveznicima u latinoameričkom području, SAD će se suprotstaviti i onesposobiti sve one koji bi se usudili zaprijetiti našem boljitku”, kazao je on.

Pence je ocijenio da bi “kolaps” Venezuele “prouzrokovao još veću ilegalnu prodaju droge sa smrtonosnim posljedicama”, rizik o kojem je već govorio Donald Trump.

Potpredsjednik je govor održao u Miamiju ubrzo nakon povratka s turneje po Kolumbiji, Argentini, Čileu i Panami, tokom koje je kriza u Venezueli bila jedna od glavnih tema rasprava.

Check Also

Otvorena renovirana ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj ulici u Podgorici

Nakon uspješno realizovanih radova na adaptaciji objekta i njegovom opremanju, ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *