Vektra Boka rasprodaje imovinu

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine tog hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 9,79 miliona eura.

Na prodaju je ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona, gradski restoran za 562,5 hiljada, zemljište i poslovni prostor u Herceg Novom za 330 hiljada, zemljište na Rosama za 250 hiljada eura.

Prodaje se i Autobuska stanica u Herceg Novom po početnoj cijeni od 500 hiljada eura, poslovni prostor Služba računovodstva za 220 hiljada, motel Borići za 200 hiljada i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Svi zainteresovani pisane ponude treba da dostave do 1. septembra.

Imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najviši novčani iznos za kupovinu.

Prikupljene ponude će formirana komisija nakon otvaranja dostaviti Odboru direktora na razmatranje, a odluka o prikupljenim ponudama donijeće se najkasnije u roku od 15 dana od dana razmatranja.

Odbor direktora raspisao je krajem jula javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine Vektre Boke, po ukupnoj početnoj cijeni od 10,02 miliona eura. Ponuda je stigla za poslovni prostor Paradiso u Njegoševoj ulici, od preduzetnika Rajka Čelebića u visini od 251 hiljadu eura.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Plan reorganizacije izglasan je krajem 2015, ali ga je zbog žalbe OTP faktoringa u aprilu prošle godine poništio Apelacioni sud i vratio predmet na ponovni postupak.

Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.