Wall Street u padu i drugu nedjelju zaredom

Dodajte komentar

Akcije na Wall Street-u zabilježile su pad na trgovanju u petak, premda su zabilježile oporavak nakon vijesti da je Tramp smijenio kontroverznog glavnog stratega Bijele kuće, Stivena Benona.

Indeks S&P 500 je oslabio 0,2% na 2.425,6 poena, iako je bio u minusu većem od pola procenta, dok je Dow Jones oslabio 0,4% na 21.674,5 poena, takođe ublaživši gubitke s početka trgovanja. Benon je od strane analitičara označen kao glavni izvor tenzija u Bijeloj kući sa vodećim Trampovim savjetnicima, uključujući i glavnog ekonomskog savjetnika Gerija Kona.

Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, neznatno je oslabio u petak na 6.216,5 poena. Ključni berzanski pokazatelji američkog tržišta oslabili su i drugu nedjelju zaredom, ovaj put u rasponu 0,6-0,8%.

Evropske berze trgovanje u petak su takođe okončale u minusu, u najvećoj mjeri pod uticajem terorističkih napada u Barseloni. Sektor putovanja i odmora bio je najveći gubitnik sa padom od oko 1,5%. Na nedjeljnom nivou ključni evropski berzanski pokazatelji zabilježili su oporavak, prije svega usljed smirivanja geopolitičkih tenzija oko Sjeverne Koreje na početku sedmice. Njemački DAX je porastao 1,3%, francuski CAC je dodao 1,1%, dok je neznatni rast registrovao britanski FTSE.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *