Luštica nudi akcije za euro, garantuju 1,15 eura za godinu

3 komentara

Kompanija Luštica divelopment ponudiće državljanima Crne Gore da kupe akcije tog preduzeća po cijeni od jednog eura.Oni planiraju da dokapitalizuju akcionarsko društvo, koje vodi projekat Luštica bej u Tivtu, tako što će staviti na prodaju 4,725 miliona novih dionica po cijeni od jednog eura.

Akcije će moći da kupe državljani Crne Gore, a maksimalan broj akcija po jednoj osobi će biti dvije hiljade. Minimalan broj akcija koje mogu da kupe građani nije utvrđen.

Trenutni broj akcija Luštice divelopment je 11,025 miliona, koje vrijede jedan euro, i nakon dokapitalizacije on bi mogao da se poveća na 15,75 miliona. Ukoliko bi građani otkupili sve ponuđene akcije, mogli bi da budu vlasnici skoro 30 procenata dionica ovog društva.

Javni poziv Luštica Development AD Tivat

Akcije će biti na prodaji od danas do 21. septemra, dok će se raspodjela akcija izvršiti 6. oktobra, a na Montenegroberzu akcije će biti uključene 9. oktobra. Za dan kasnije zakazana je sjednica odbora direktora na kojoj bi trebalo da se usvoji izvještaj o povećanju kapitala.

Kupci akcija mogu nakon godinu da zahtijevaju od većinskog vlasnika, Oraskoma, da otkupi njihove akcije po cijeni od 1,15 eura po akciji.

Prospekt Luštica Development AD Tivat

Vlasnik Oraskoma je Samih Saviris, a to preduzeće ima 90 odsto akcija Luštice divelopment. Država ima devet procenata.

Luštica divelopment je zakupila tivatski dio poluostrva Luštica na 90 godina i planira da investira u taj kraj 1,1 milijardu eura.

Podijeli ovaj članak
3 Komentara
  • na ulozenih 2.000 eura po osobi, zarada 300 eura za godinu dana (15%). Kad se odbiju porezi… ne isplati se. Da je veca suma u pitanju, bilo bi OK, isplativije od stednje svakako.

      • Kako mislis da dokapitalizacija umanjuje tvoju prodaju ili da.ne.moraju isplatit?

        Ugovor izmedju drzave I Lustice kaze da akcije mora Lustica otkupit za 15% vise nakon godinu.

        Zasticen je klijent maximalno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *