Tivatski aerodrom će milionitog putnika dočekati narednog mjeseca

Dodajte komentar

S obzirom na povećan obim prometa, na tivatskom aerodromu do polovine narednog mjeseca očekuju milionitog putnika, kazao je Dnevnim novinama direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić.

On je istakao da je u nedjelju, 13. avgusta zabilježen promet od 10.100 putnika, što je rekord ovogodišnje sezone u jednom danu.

Piovećan promet

Tokom vikenda u prosjeku se opsluži i do 55 aviona, dok se ostalih dana kreće oko 45. Na aerodormu je od 31. januara do 31.jula ove godine ostvareno povećanje prometa za 18,6 posto u odnosu na isti period prošle godine. Tokom sedam mjeseci opsluženo je više od 606.000 putnika, skoro 100.000 više nego lani.

“Istovremeno je opsluženo oko 3.500 aviona na redovnim i čarter linijama, uključujući avione tzv. generalne avijacije i avioni generalne avijacije gdje je takođe ostvareno povećanje”, naveo je Marić.

Prema njegovim riječima, aerodorm Tivat je praktično sezonskog karaktera jer se tokom tri, četiri mjeseca uradi najveći dio posla.

“Najveće zasluge pripadaju zaposlenima koji ponekad uz natčovječanske napore kompenzuju sve nedostatke koji su nažalost na aerodromu evidentni”, istakao je Marić.

Probijeni limiti

Prošlog mjeseca kroz pristanišnu zgradu tivatske vazdušne luke prošlo je 249.000 putnika, 13,6 posto više nego u julu prošle godine. To je znatno više od prošlogodišnjih 220.000 u istom mjesecu.

“Promet saobraćaja je povećan i u prvih 15 dana avgusta pa je 13. avgusta zabilježen ovogodišnji rekord prometa u jednom danu. Ranije je najfrekventniji dan bila subota, a sada je to nedjelja”, rekao je Marić.

Limiti koji su bili i prošle godine u julu i avgustu, kako je istakao Marić, već su odavno probijeni kada je u pitanju infrastruktura aerodroma.

“Redovan saobraćaj na aerodormu se odvijao bez kašnjenja i u periodu kada su na aerodormu opšluživani avioni MUPa, koji su gasili požare na području Tivat i Boke, zašto su zaslužni radnici aerodroma i kontrole leta koje moram posebno pohvaliti”, zaključio je Marić.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *