Novi Trampov skandal usporio rast Wall Street-a

Dodajte komentar

Sva tri berzanska pokazatelja u Americi zatvorili su trgovanje u pozitivnoj teritoriji uprkos raspuštanju Trampovog strateškog i političkog foruma i novih tenzija oko njegove vladavine nakon što je izjednačio skup ekstremnih desničara i demonstranata koji su se okupili u znak protesta.

Indeks S&P 500 je blago porastao na 2.468 poena, predvođen rastom u sektoru osnovnih resursa. Dow Jones je na zatvaranju dostigao 22.024,9 poena a vodeći dobitnici bili su Home Depot i United Technologies. Nasdaq je dodao 0,2% na 6.345 poena, a akcije Apple-a su dostigle novu rekordnu vrijednost.

Američke berze su blago porasle nakon iščitavanja Fed-ovih transkripata sa julskog zasijedanja. Fed-ovi najviši zvaničnici su podijeljeni oko daljeg puta monetarne politike – pojedini su i dalje oprezni oko nastavka dizanja kamata, dok su drugi zabrinuti usled odlaganja procesa normalizacije stanja na finansijskom tržištu.

Evropske berze su takođe zabilježile rast usljed slabljenja geopolitičkih tenzija. Njemački DAX i francuski CAC ojačali su po 0,7% na 12.263,9 i 5.176,6 poena, respektivno. Britanski FTSE okončao je jučerašnje trgovanje na nivou od 7.433 poena uz sličnu pozitivnu promjenu. Tržište nafte je zabilježilo negativnu korekciju – nafta WTI je oslabila 1,6% na 46,8 USD po barelu dok je evropski Brent izgubio 0,9% vrijednosti na 50,4 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *