Viber: Promijenite broj telefona bez gubitka podataka

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, uvodi važnu novinu koja će omogućiti korisnicima da promijene svoj broj mobilnog telefona – kao i mobilni uređaj na kom su prvobitno preuzeli aplikaciju – bez gubitka podataka. Ova novina odslikava nastojanja aplikacije da omogući bezbrižno i lako korisničko iskustvo preko svih uređaja i operativnih sistema.

Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji – a da pritom mogu da zamijene broj na istom uređaju – što je nešto što veoma često potrebno korisnicima. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj, i automatski pokrenuti meni za promjenu telefonskog broja. U nekoliko prostih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele da promijene i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu će, istovjetno, morati samo da prvo prođu sve korake u meniju za promjenu broja telefona na njihovom starom uređaju – prije nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski izvijestiti sve njegove kontakte – što će im omogućiti da sačuvaju taj novi broj u svojim imenicima. “Promjena telefonskog broja je česta pojava – čak i redovna u nekim zemljama. Stoga smo željeli da obezbijedimo našim korisnicima mogućnost da u potpunosti sačuvaju kompletnu prepisku njihovih četova, podataka i sadržaja – ako već razmišljaju o takvim promjenama,” napomenuo je Đamel Agaua, Generalni globalni Direktor aplikacije Viber.

Check Also

UNIQA grupa: Preliminarna dobit za 2020. veća od očekivane uprkos COVID-19

UNIQA je zaključila  2020. godinu, koju je obilježio COVID-19, nadmašivši očekivanja iz aprila 2020. Međutim, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *