Uvjek nosi olovku i notes, prezire kravate i popije oko 20 šolja čaja: Jedan dan milijardera Ričarda Brensona

Dodajte komentar

O Brensonu znamo skoro sve – kako je osnovao konglomerat „Virgin Group“, koje poslovne savjete daje, sa kim se povezuje, koje hobije i sportove obožava… Forbs (Forbes) njegovo bogatstvo procjenjuje na 5 milijardi dolara.

Brenson nema namjeru da se penzioniše, i većinu vremena provede radeći na neprofitnim inicijativama. Šta drugo možemo da očekujemo od čovjeka koji se slikao sa svojim zaposlenim koji je zaspao na radnom mjestu?

Da li ste se ikada zapitali kako izgleda jedan dan u životu Ričarda Brensona (Richard Branson)? Evo odgovora.

Brenson ustaje u 5 ujutru svakog dana. Rano ustajanje mi daje vremena da postignem sve, i dan mi protiče efektivno,“ kaže Brenson u svom blog postu.

Dosta vremena provodi sa porodicom i svi zajedno doručkuju. Kako sam kaže porodica mu je veoma važna, i daje mu energiju i prije nego što započne radni dan.

Njegove omiljene aktivnosti uključuju i kajt surfing, plivanje, bicikliranje i tenis. Poznati su mnogi njegovi poduhvati, kao na primjer kada je 2010. godine trčao maraton u Londonu, obučen kao leptir. Godinu dana ranije surfovao je sa golom manekenkom na leđima.

Ne postoji ništa kao osjećaj slobode, ushićenja i spajanja sa prirodom koji dolaze od kajt surfinga – i nevjerovatnog naleta adrenalina koji vam daje,“ napisao je u jednom blog postu.

Brenson ne ustaje rano samo zbog sebe već i zato što tada može da se čuje sa ljudima iz kancelarija koje su u različitim vremenskim zonama. „Mogu da prođem kroz mejlove prije nego što se većina svijeta loguje,“ zaključuje Brenson.

U kancelariji, Brenson ne nosi fensi odijela i kravate. Tako je bilo i ništa se nije promijenilo kod Brensona. O tome je skoro i govorio za medije – „Mrzim kravate. Ne mogu čak ni da razumijem kako se kravata stavlja.

Na poslu prati sve što se dešava vezano za „Virgin Group“, ali i na različitim društvenim platformama, čita vijesti, i u stalnom je kontaktu sa zaposlenima.

Biti moderan biznis lider znači da imate prst na pulsu (događanja) i da tačno znate o čemu govorite. Ja sam uvjek na vezi sa ojim “Virgin” timom.”

Svuda nosi sa sobom notes i o tome kaže –

Moja „tajna uspjeha“ je što uvjek sve zapisujem! Ne bih mogao da vam kažem šta bi sa mnom bilo da nisam imao olovku pri ruci da zapišem sve svoje ideje odmah čim bi mi pale na pamet.

Da bi održao visok nivo energije tokom dana, Brenson popije čak 20 šolja čaja – bijelog, bez šećera. Kada je riječ o hrani, Brenson najviše voli sendviče sa jajima, kao i čorbe njegove žene, pastirsku pitu i pečenje.

Još jedan od Brensonovih hobija jeste šah. Brenson ne bi bio Brenson da konstantno ne pokušava da prestigne svjetske rekorde. Jedan ga je zamalo koštao glave – kada je 1985. godine htio da sruši rekord brzine prelaska Atlantskog okeana. Njegov „Virgin Atlantic Challenger“ je potonuo, ekipa je spašena, a već godinu dana kasnije je uspio da sruši rekord.

Nije ljubitelj televizije, ali uživa u starim filmovima. Sluša Pitera Gebrijela, Majka Oldfilda, i „The Sex Pistols“.

Nakon što uživa u večeri sa porodicom i prijateljima, Brenson odlazi na spavanje oko 11 uveče svako veče. Kaže da mu je dovoljno oko šest sati sna.

Brenson kaže da je važno da životu pristupamo sa osjećajem za avanturu: „Duh avanturizma motiviše nas da sebi postavimo ciljeve, da pokrećemo sebe, hvatamo se u koštac sa teškim problemima i poslovima, i dostižemo neslućene visine.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *