Pregled štampe za 15. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Vrijednost građevinskih radova veća 51 odsto

Vrijednost građevinskih radova u drugom kvartalu ove godine veća je 51,5 odsto u odnosu na isti kvartal 2016, dok je 37,7 odsto veća u odnosu na prvi kvartal ove godine, pokazuju podaci Monstata. Izvršeni efektivni časovi ostvareni na gradilištima u drugom kvartalu veći su 20,8 odsto u odnosu na isti kvartal 2016.

Prijavila upravnika i desetak sudija

Bivša radnica Elektrotehne u stečaju Vera Terzić podnijela je Speci jalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu, a potom i njenu dopunu protiv stečajnog upravnika Ognjena Jovovića, člana borda direktora Đorđa Milica i protiv desetak sudi ja Privrednog, Apelacionog i Vrhovnog suda, koji su odlučivali o predmetima i parnicama koje je pokrenula posljednje tri godine

Dnevne novine

ENERGETSKI SEKTOR CRNE GORE STEPENICU BLIŽE EVROPSKIM STANDARDIMA

Evropska unija prepoznaje napore koje Crna Gora ulaže na polju razvoja sektora energetike i uvažava doprinos koji naša zemlja pruža u procesu razvoja tržišta električne energije Zapadnog Balkana. To potvrđuje i izvještaj Sekretarijata Energetske zajednice WB6 Electricity Monitoring Report, koji je nedavno predstavljen na Samitu zemalj a Zapadnog Balkana u Trstu.

Imovina vrijedna 17,5 miliona, na računima 1,8 miliona

Firma Hidroenergija Montenegro je za tri godine, otkako je proizvela prvi kilovat-sat električne energije u mini-hidroelektrani (mHE) Jezerštica, povećala stalnu imovinu na 17,55 miliona eura i nakupila 1,8 miliona dobiti. To pokazuju finansijski izvještaji ovog društva sa ograničenom odgovornošću (DOO) u koje je “Dan imao uvid.

Institut u Igalu bilježi rekordnu posjetu

Institut “Dr Simo Milošević” u Igalu bilježi rekordnu posjetu u odnosu na proteklih nekoliko godina, sa ostvarenih 126.500 noćenja, što je 9.500 više nego prošle godine.

Dan

Spriječiti selektivno plaćanje poreza

U zapadnim zemljama postoji izreka da se samo porez i smrt ne mogu izbjeći, dok u Crnoj Gori jedni moraju, a drugi ne moraju da izmiruju obaveze prema državi, ocijenio je predsjednik opštinskog odbora Radničke partije u Podgorici Radovan Tošković.

U gubitku zbog procjene iz 2010.

Dugogodišnji partner Vlade u Elektroprivredi (EPCG) italijanska A2A reagovala je na navode iz teksta “Smanjiće gubitke na 111 miliona u kojima je sadašnji predsjednik borda direktora Đoko Krivokapić naveo da će u 2016. godini EPCG iskazati gubitak od 111 miliona eura, te da je toliki gubitak rezultat procjene urađene nakon ulaska A2A u EPCG.

Uvećani za 37,7 odsto

Vrijednost građevinskih radova u drugom kvartalu veća je 37,7 odsto u odnosu na prethodni, pokazuju podaci Monstata. U odnosu na isti kvartal prošle godine vrijednost građevinskih radova je veća za 51,5 odsto.

Pobjeda

Odobreno rušenje vojnog kupatila u Porto Montenegru

Ministarstvo održivog razvoja odobrilo je tivatskoj kompaniji Adriatik marinas, koja upravlja Porto Montenegrom, da ukloni vojno kupatilo.U rješenju Ministarstva se navodi da će se radovi na uklanjanju vojnog kupatila izvršiti prema elaboratu konzervatorske demontaže i skladištenja objekta vojno kupatilo u kompleksu Porto Montenegro u Tivtu, koji je uradilo podgoričko preduzeće “Studio prostor” decembra prošle godine, a revidovala podgorička firma ,,Civil inženjering”.

U septembru proboj Klopota i Jabučkog krša

Tuneli Klopot i Jabučki krš će biti probijeni u potpunosti do sredine narednog mjeseca i to će biti prvi probijeni tuneli na prioritetnoj dionici autoputa Bar Boljare, od Smokovca do Mateševa, naveli su predstavnici kineske kompanije CRBC, kojaje glavni izvođač radova na najvećem infrastrukturnom projektu u istoriji Crne Gore.

Priključaka za kablovsku više nego domaćinstava

Broj priključaka za distribuciju radio i TV programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom na kraju juna iznosio je 199.400, skoro tri odsto više u odnosu na kraj aprila, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije (AEM).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *