Dubrovnik

Dubrovnik najbolja kongresna destinacija srednje i jugoistočne Evrope

Dubrovnik je prema izboru regionalnog izdanja stručnog magazina Kongres u konkurenciji 71 grada proglašen najboljom kongresnom destinacijom srednje i jugoistočne Evrope koja može ugostiti oko hiljadu kongresnih učesnika

Taj je magazin i u prethodnim godinama Dubrovnik često svrstavao među najbolje kongresne destinacije u ovom dijelu Evrope, a sada, kako je objavljeno na njegovim stranicama, Dubrovnik je proglašen najboljim u kategoriji destinacije koje mogu ugostiti oko hiljadu učesnika.

S te strane mu je i pripala prestižna regionalna nagrada “Meetings Star”, koja vrlo dobro kotira među organizatorima kongresa, jer se dobija za posebna ostvarenja u kongresnom turizmu srednje i jugoistočne Evrope. Nagradu dodjeljuje međunarodni magazin Kongres, koji time prepoznaje pojedince i poslovne subjekte, ali i destinacije koje se ističu kreativnošću i znanjem te mjerljivim postignućima u kongresnoj industriji.

Uredništvo magazina Kongres i ove je godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su ocjenjivane po kriterijima prirodnih i kulturnih djelatnika, sigurnosti, opšte i saobraćajne infrastrukture, turističke infrastrukture i kongresne infrastrukture, kvalitetu života i drugim elementima.

Prema rezultatima tajnog glasanja, Dubrovnik je u tom ocjenjivanju dobio ukupnu ocjenu 4,27 od mogućih 5, čime je na prvom mjestu u regiji, ispred austrijskih Villacha i Klagenfurta.

Check Also

Bogat praznični program u Ulcinju: Nastupiće Sergej Ćetković, Marko Luis, Ledri Vula…

Manifestacija “Sweet December” organizuje se u Ulcinju od 15. decembra do 10. januara. Zvučna muzička …

Leave a Reply

Your email address will not be published.