Prijava protiv novih vlasnika Vunka

Dodajte komentar

Advokatske kancelarije Radivoja Šukovića i Josifa Božovića angažovane su na prikupljanju dokaza za pokretanje krivične prijave protiv firmi “Dulović” i “Bravera”, kupaca imovine Vunarskog kombinata u Bijelom Polju, saopštio je predsjednik Udurženja za vraćanje i zaštitu privatne svojine Branko Hajduković.

On tvrdi da je taj konzorcijum na nazakonit način i u bescjenje kupio veliku imovinu “Vunka”.

– Tvrdimo da su firme “Dulović” i “Bravera” bez pravnog osnova, samovoljno, ušle u posjed imovine “Vunka, na kojoj vrše nezakonite radnje na štetu pojedinih članova našeg udruženja, kazao je Hajduković.

On je najavio da će u ponedjeljak podnijeti krivičnu prijavu protiv novih vlasnika “Vunka.

– Tri notarske kancelarije iz Bijelog Polja dugo su odbijale da ovjere kupoprodajni ugovor, a jedna od njih je to uradila nakon preciziranog roka. U saznanju smo da su predstavnici konzorcijuma još 27. jula nadležnoj Upravi za nekretnine Područnoj jedinici Bijelo Polje podnijeli zahtjev za vlasničku uknjižbu po kupoprodajnom ugovoru, ali uknjižba ni do danas nije realizovana zbog određenih pravnih smetnji, pa su radovi koji se ovih dana obavljaju na spornoj imovine nezakoniti i podliježu krivičnoj odgovornosti, pojasnio je Hajduković.

Konzorcijum je imovinu “Vunka” platio 2,25 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *