Peti Somo Borac donosi nova iznenađenja

Somo Borac je takmičenje u okviru rovinjskog Weekend Media festivala na kojem se nagrađuju najbolji digitalni radovi iz regiona. Peti po redu SoMo Borac dolazi s najviše novosti. Najzanimljivija je da će se prijave, nakon što su četiri godine bile besplatne, ove godine početi naplaćivati. Cijena po prijavi iznosi 99 eura, a kako organizatori kažu, plaćanje će osigurati još kvalitetniji SoMo Borac, kako danas, tako i u budućnosti. Takođe, radovi se od ove godine mogu prijavljivati samo putem video prezentacije.

“Jedna od važnijih novosti je i nešto veći regionalni žiri koji će, kao i do sada, činiti stručnjaci iz najboljih agencija. Čast da predstavi Bild Studio agenciju pripala je Kseniji Iković, liderki Dizajn sektora, čija očekivanja od ovogodišnjeg festivala i savjete za pripremu prezentacija možete pročitati na linku. Takođe, organizacioni tim je u proces izrade ocjenjivanja uključio bihevioralnog psihologa, Borisa Šuriju. Promjene su se dogodile i u kategorijama, pa su nove kategorije  SoMo Web i SoMo App u kojima se nagrađuje najbolja web stranica, odnosno najbolja mobilna aplikacija”, kažu organizatori.

„Mislim da je najvažnija promjena sistem ocjenjivanja, jer će omogućiti još kvalitetnije žiriranje“, ističe Ružica Vrdoljak Ličina iz organizacije SoMo Borca i dodaje da same kategorije i inače češće mijenjaju  jer se digitalni svijet brzo mijenja i to od zahtjeva.

“SoMo Borac je malo odrastao i nakon četiri godine puno smo iskusniji tako da danas znamo da će peti po redu SoMo biti najjači i najbolji do sada,” dodala je ona.

Radove možete prijaviti do 7. septembra, a sama dodjela će se održati u sklopu desetog po redu Weekend Media festivala, od 21. do 24. septembra u prostorima stare Tvornice duvana u Rovinju.

Check Also

Dragan Bošković na čelu Udruženja naftnih kompanija

Na redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja naftnih kompanija (UNK) Crne Gore za novog predsjednika izabran je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *