Pregled štampe za 10. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Nurković se pita i o budućim bonusima

Da li će Monteput ponovo dijeliti bonuse članovima odbora direktora i menadžmentu i od profita dijeliti novac drugim pravnim licima, odlučivaće ministar saobraćaja Osman Nurković.

Odlučivaće o emisiji novih akcija 8. septembra

Redovna ponovljena Skupština akcionara Novog duvanskog kombinata, na kojoj će se odlučivati o emisiji novih akcija, zakazana je za 8. septembar. Na dnevnom redu su i finansijski iskazi NDKP sa izvještajem revizora za prošlu godinu, izvještaj o procjeni vrijednosti državnog kapitala, izmjena statuta…

Državni dug 2,48 milijardi eura

Državni dug Cme Gore na kraju juna ove godine je, ne uključujući depozite, iznosio 2,48 milijardi eura ili 62,75 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), pokazuju podaci Ministarstva finansija.

Dnevne novine

DOGOVOR O TAKSAMA TOKOM OVE SEDMICE

Hrvatski premijer Andrej Plenković naložio je ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću da već tokom ove sedmice pronađe rješenje koje će otkloniti problem sa susjednim zemljama u vezi sa povećanjem taksi na uvoz voća i povrća.

Potrošači ne mogu plaćati ludilo lokalnih funkcionera

Pogrešno tumačeći Zakon o putevima i Odluku o korišćenju i naknadi za korišćenje puta i putnog zemljišta, Opština Plav nametnula je samovoljno nezakonitu naknadu za postavljanje i ugradnju novih brojila, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore, koja je zbog ovoga podnijela krivičnu prijavu protiv odgovornih lica zaposlenih u opštini Plav.

Prevezli 33.320 putnika za deset dana

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro erlajns prevezao je 30.320 putnika za deset dana špica turističke sezone, na 333 leta sa popunjenošću putničke kabine od 79 odsto.

Dan

Crna Gora najmanje pogođena

Mjere koje je uvela Hrvatska za uvoz voća i povrća, od zemalja regiona najmanje će uticati na Crnu Goru, ali koliki će uticaj po Crnu Goru imati, niko ne može da procijeni.

Zapečatili 12 objekata

Poreska uprava (PU) zapečatila je 12 objekata u primorskim opštinama, koji su od maja do 9. avgusta više puta počinili prekršaj. Nakon inspekcijskog nadzora zatvoreni su objekti SUR “Stari grad kafe-bar Per sempre iz Herceg Novog, Carska plaća 2 iz Bara, poslastičarnica Relax,…

Investirali 843,5 hiljada

Pravo na dodjelu podrške povrtarskoj proizvodnji za ovu godinu, putem javnog poziva, do sada je iskoristilo 247 proizvođača, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede. Oni su u svoju proizvodnju investirali ukupno 834,3 hiljade eura, uz podršku ministarstva u iznosu od 358,56 hiljada eura.

Crna Gora na 52. mjestu

Crna Gora se, prema poslednjem izvještaju o globalnoj konkurentnosti 2016-2017, World Economic foruma, kada je u pitanju tehnološka spremnost, koja je jedan od 12 stubova izvještaja o globalnoj konkurentnosti, nalazi na 52. mjestu od 138 zemalja, sa indeksom 4,6.

Pobjeda

Primorje prodalo tuđu zemlju

Iz kompanije “Primorje hoteli i restaurani su juče saopštili da su pomislili da imje Uprava za nekretnine greškom vratila 38.549 kvadrata zemljišta koje su prije tri godine prodali Katari Diaru za 1,4 miliona eura.

Nezakonito skinuli sa računa EPCG 2,1 miliona eura

Elektroprivreda je podnijela krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba u opštini Plav, jer je ova lokalna samouprava nezakonito prinudno naplatila sa njihovog računa 2,1 miliona eura.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *