OTP preuzeo Vojvođansku banku za 125 miliona EUR

Dodajte komentar

Mađarska OTP banka kupila je u petak 100% vlasništva u Vojvođanskoj banci i NBG Leasingu za 125 miliona EUR, dok se zaključenje transakcije očekuje do kraja ove godine.

Kako navodi OTP banka Srbija, to je treće preuzimanje banke koje je izvršila u posljednjih nekoliko meseci, a kao rezultat preuzimanja tržišni udio će joj se povećati na 5,7 procenata, zbog čega će ta banka postati sedma najveća banka na srpskom tržištu.

Zamjenik generalnog direktora OTP Banke Mađarska i predsjednik Upravnog odbora OTP banke Srbija Laslo Volf ocijenio je da će finansijsko zaključenje te transakcije biti završeno do kraja 2017. godine.

Volf je rekao da će nastaviti da prate šanse za preuzimanje drugih banaka u regionu.

Predsjednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović istakao je da je to preuzimanje dodatno učvrstilo prisustvo te banke u Srbiji i da će omogućiti dugoročnu profitabilnost poslovanja te banke.

“Sigurni smo da će više od milion klijenata fizičkih lica korisnika usluga Vojvođanske banke biti zadovoljno visokokvalitetnim asortimanom proizvoda i usluga koje nudi OTP Grupa”, dodao je Mihajlović.

Vojvođanska banka je deveta po veličini banka u Srbiji sa tržišnim učešćem od 4,2 odsto bilansne aktive bankarskog sektora na kraju 2016. godine.

Ukupna aktiva Vojvođanske banke je u prošloj godini iznosila 1.173 miliona eura, uz ukupno stanje kredita od 810 miliona eura, a u protekle dvije godine, banka je ostvarila prinos na sopstveni kapital od 1,9 odsto i 2,3 odsto.

Vojvođanska banka trenutno ima 1.405 zaposlenih, posluje preko mreže od 105 filijala i raspolaže sa 138 bankomata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *