Dow u plusu i sedmi dan zaredom

Berzanski pokazatelj najvećih američkih kompanija, Dow Jones, registrovao je rast vrijednosti sedmi uzastopni dan, zadržavši se iznad psihološkog nivoa od 22.000 poena.

Na jučerašnjem trgovanju ovaj indeks registrovao je vrijednost od 22.026,1 poen, dok su S&P 500 i Nasdaq registrovali negativne korekcije. Na kraju sesije, S&P je skliznuo 0,2% na 2.472,2 poena, dok je Nasdaq izgubio 0,3% i spustio se na 6.340,3 poena.

Evropski investitori bili su fokusirani na odluku Banke Engleske o referentnoj kamatnoj stopi, koja je zadržana na nivou od 0,25%, dok je procjena privrednog rasta snižena za tekuću i narednu godinu. Britanski FTSE oporavio se za 0,9% na 7.474,8 poena, dok je CAC porastao 0,5% na 5.130,5 poena. Njemački DAX izgubio je 0,2% vrijednosti, a najveći gubitnik u okviru indeksne korpe bio je Siemens, koji je objavio pad novougovorenih poslova od 9% u prethodnom kvartalu.

Iako je u toku dana bilježila uzlazni trend, nafta je ipak na zatvaranju američkih berzi bila u minusu, zbog sumnji investitora u efikasnost smanjenja proizvodnje članica OPEC-a. Američki WTI registrovao je gubitak od 1,3% na 48,9 USD po barelu, dok je Brent pao 0,8% na 51,9 USD.

Check Also

Osiguravajuća društva fakturisala bruto premiju u iznosu od 9,2 miliona eura

Na osnovu preliminarnih podataka dostavljenih Agenciji za nadzor osiguranja od strane društava za osiguranje, društva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *