Porto Skadar lejk izbrisan iz Prostornog plana?

Dodajte komentar

Izvršna direktorica nevladine organizacije Green Home Nataša Kovačević, napisala je na svom Fejsbuk profilu da je projekat Porto Skadar lejk izbrisan iz revidirane verzije Nacrta Prostornog plana Skadarsko jezero.

“Dobili smo informaciju da je poslednja revidirana verzija nacrta PPPN NP Skadarsko jezero, koja je dostavljena na mišljenje opštinama i državnim organima drastično umanjila zahvat DSL Mihailovići čak 97%  na 1,8 hekatara pri čemu se, prema ponuđenoj dokumentaciji, čini da je kompletan Porto Skadar Lake izbrisan zajedno sa planiranim putevima (UP1 i UP2), dok je UP3 u brdu Velja Gora ostao u planu. Svakako javne rasprave tek slijede, a ponovni zaokreti u ovakvom planiranju nijesu nešto što ne trebamo očekivati, navela je Kovačević.

green-home

Kako su najavili francuski investitori, u projekat Porto Skadar lejk planirana su ulaganja od 75 miliona eura. Hotelski eko rizort, ukupne površine 37.500 kvadrata, trebalo je da ima 52 hotelske jedinice, SPA centar površine 1.700 metara, dva restorana, komercijalni centar, marinu i 32 vile u privatnom vlasništvu.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *