Glavni grad: Refundacija troškova osnivanja preduzeća

Dodajte komentar

Akcija refundiranja troškova osnivanja preduzeća u iznosu od 100 eura za 30 preduzeća osnovanih u 2017. godini, koju sprovodi Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada, je u toku jer je ovu mogućnost do kraja jula iskoristilo 16 preduzeća, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ovo je samo dio podrške koju Glavni grad pruža razvoju biznisa. Biro za ekonomsku saradnju takođe besplatno piše biznis planove po metodologiji Investiciono-razvojnog fonda. Do sad je napisano i evaluirano blizu 40 biznis planova.

Osim toga, u okviru Biroa su omogućene besplatne računovodstvene usluge na godinu dana za 20 novoosnovanih preduzeća na godišnjem nivou.

Glavni grad je, kao dio podrške bitznisu, osnovao prvi besplatni biznis inkubator – binis centar, u kome trenutno boravi 10 preduzeća. Putem javnog poziva i transparentnog takmičenja biznis planova, korisnicima centra je omogućeno da u periodu od dvije godine besplatno koriste prostor (internet, voda, struja uključene) a da u periodu od prvih 12 mjeseci imaju i besplatne računovodstvene usluge. Cilj je bio da se u prvoj godini potpuno oslobode ovih troškova, da  se u drugoj godini počnu navikavati na redovne mjesečne obaveze i da nakon dvije godine osnaženi napuste prostor centra.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *