WhatsApp ima milijardu aktivnih korisnika dnevno

Dodajte komentar

Pogledate li vijesti iz proteklih godina koje su se bavile raznim servisima za komunikaciju ili društvenim mrežama i brojem njihovih korisnika, vidjetćetda je obično najrelevantniji podatak onaj o broju mjesečno aktivnih korisnika.

Prema tom načinu mjerenja, WhatsApp i Messenger (oba u vlasničtvu Facebooka) odavno već imaju preko milijarde aktivnih korisnika i daleko su najveće aplikacije za slanje poruka u svijetu.

No, WhatsApp je sada prešao još jednu psihološku granicu. Od 26. jula ova aplikacija bilježi čak milijardu aktivnih korisnika – svaki dan. U jednom danu tih više od milijardu korisnika pošalje 55 milijardi poruka, 4,5 milijarde slika i milijardu video zapisa.

Vratimo li se na mjesečnu statistiku, WhatsApp trenutačno bilježi oko 1,3 milijarde korisnika koji aplikaciju koriste barem jednom mjesečno.

Što se tiče opcije Stories koju su u Facebooku “posudili” od Snapchata, nju na WhatsAppu dnevno koristi oko 250 miliona ljudi. Zanimljivo, to je više nego što Snapchat uopšte ima aktivnih korisnika (oko 166 miliona dnevno aktivnih).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *