Portonovi: Prioritet u zapošljavanju imaće lokalno stanovništvo

Dodajte komentar

U rizortu Portonovi u Kumboru, koji gradi kompanija Azmont Investment, biće otvoren veliki broj radnih mjesta, a prioritet u zapošljavanju imaće građani Herceg Novog, kazao je predsjednik te lokalne samouprave Stevan Katić.

Katić, koji je juče obilazio gradilište Portonovi, rekao je da nema problema u realizaciji projekta. Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, predstavnici investitora su prilikom obilaska upoznali čelnike grada sa dinamikom izvođenja radova i planovima na projektu. Izvršni direktor Azmont Investments-a Rašad Alijev izrazio je zadovoljstvo zbog posjete i dodao da postoje brojni modaliteti za saradnju.

“Stipendijski program kojim podržavamo školovanje mladih iz Boke u oblasti turizma i menadžmenta jedan je od primjera moguće saradnje i podrške Opštine Herceg Novi. Vjerujemo da je već naredna školska godina prilika da veći broj studenata bude dio generacije koji će mijenjati imidž Crne Gore, a za to je podrška i pomoć opštine kao i drugih subjekata više nego dobrodošla”, rekao je Alijev.

Kako se navodi u saopštenju, ono što izdvaja Portonovi, projekat vrijedan 650 miliona eura, jeste nova i najmodernija marina za megajahte, koja će imati mogućnost za 238 veza za jahte i superjahte do 80 metara dužine.

“To će biti jedna od najbolje prirodno zaštićenih marina u regionu, koja pruža odličan pristup Jadranu i dalmatinskim ostrvima čak i na samo dan jedrenja”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *