IRF organizovao edukativni seminar za visokoškolce “Možeš i ti” u Mojkovcu

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond Crne Gore je u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore i Opštinom Mojkovac organizovao edukativni seminar, namijenjen nezaposlenim visokoškolcima, pod sloganom “Možeš i ti”, koji je održan danas u Opštini Mojkovac.

Predsjednik Opštine Mojkovac, Dejan Medojević, je u uvodnom izlaganju izrazio zadovoljstvo povodom inicijative IRF-a i ZZZCG da mladima u toj Opštini prezentuju sve mogućnosti dobijanja finansijske i nefinansijske podrške da otpočnu sopstveni biznis, dok će im Opština pružiti na raspolaganju sve administrativne kapacitete kako bi svoje biznis ideje realizovali.

Prisutnima se, takođe, obratio i direktor ZZZCG, Suljo Mustafić, koji je iskazao zadovoljstvo povodom nedavno potpisanog Sporazuma o saradnji između IRF-a i ZZCG u cilju animiranja i kreditiranja posebnih kategorija nezaposlenih lica, kao što su žene u biznisu, visokoškolci i tehnološki viškovi koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, dr Zoran Vukčević, naglasio je da će IRF podržati dobre biznis planove i ideje sa veoma povoljnim kreditima, u pitanju su i beskamatni krediti, i da se na taj način mora pronaći odgovor za veliki broj nezaposlenih sa fakultetskom diplomom.

“Takođe, Vukčević je istakao da je na jučerašnjem seminaru svakom mladom licu predočena šansa i mogućnost da uzmu stvar u svoje ruke i riješe egzistencijalno pitanje uz finansijsku i nefinansijsku podršku IRF-a i ZZZCG. IRF je od osnivanja do sada na području Opštine Mojkovac plasirao 5,35 mil €, dok je samo u 2016. godini podržao projekte u iznosu od preko 1,5 mil €.”, kazali su iz IRF-a.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *