Sredinom oktobra Samit 100 biznis lidera

Dodajte komentar

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, kao jedinstvena poslovna inicijativa, biće održan 16. i 17. oktobra u Skoplju.

Samit, šesti po redu, održaće se sa ciljem da se pronađu konkretne ideje, projekti i predlozi za unaprijeđenje povezanosti u regionu u svim aspektima privrede i društva.

Samit je prvi put organizovan 2011. godine, sa ciljem da se poslovna zajednica regiona angažuje u odgovornosti za poslovnu i ekonomsku integraciju, a sa vizijom da se unaprijedi konkurentnost nacionalnih i regionalnih ekonomija i osigura bolji kvalitet života za sve građanje.

“Nakon uspješne razvojne putanje koja je ovu poslovnu inicijativu vodila od Aranđelovca u Srbiji, preko Bečića u Crnoj Gori, Cavtata u Hrvatskoj, Portoroža u Sloveniji i Sarajeva u Bosni i Hercegovini (BiH), ove godine Samit 100 se održava u hotelu Marriott u Skoplju, gdje će taj godišnji skup okupiti više od 150 najistaknutijih poslovnih i političkih lidera iz regiona jugoistočne Evrope”, navodi se u saopštenju.

Tema Samita 100 biće povezanost u svim aspektima, uključujući saobraćaj i slobodan kargo prevoz u regionu, brendiranje i promocija regiona, mobilnost stanovnika, energija i digitalizacija.

Glavni govornik biće evropski komesar za saobraćaj, Violeta Bulc.

Cilj inicijative Samit 100 je da regionalnu saradnju uspostavi kao prioritetan zadatak u radu svake vlade u regionu, otvarajući konkretna pitanja sa ciljem da se zajednički izradi novi dogovor za novo doba, koji će unaprijediti konkurentnost nacionalnih ekonomija i ojačati potencijale jugoistočne Evrope.

Samit 100 predstavlja jedinstvenu poslovnu inicijativu koja okuplja najistaknutije poslovne lidere Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

“Samit 100 je postao snažan brend regionalne poslovne saradnje i važna platforma za razmjenu ideja i strukturiranje konkretnih razvojnih programa koji mogu da učine korak naprijed za region jugoistočne Evrope, ka postizanju jake poslovne zajednice koja generiše veći ekonomski rast i unaprijeđuje kvalitet života za sve građane”, navodi se u saopštenju.

Vizija Samita 100 je da, kroz konstruktivnu saradnju, region jugoistočne Evrope postane jedan od najinovativnijih i najkonkurentnijih regiona u svijetu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *