Nasdaq nastavio desetodnevni uzlazni trend

Dodajte komentar

Američki indeksi zabelježili su mješovite rezultate na jučerašnjem trgovanju – dok su Dow Jones i S&P 500 korigovali vrijednost neznatno naniže i završili na 21.611,8 i 2.473,5 poena, respektivno, Nasdaq je nastavio desetodnevni trend uvećanja vrijednosti.

Na kraju trgovanja, ovaj pokazatelj je zabilježio skroman rast na 6.390 poena, dok je sam tehnološki sektor imao najpozitivniji uticaj na indekse. U fokusu investitora u Evropi bile su odluke Evropske centralne banke da zadrži referentnu kamatnu stopu nepromijenjenu i odluke o nastavku otkupa 60 milijardi EUR obveznica do kraja 2017.

Takođe, drugi krug formalnih pregovora o izlasku Britanije iz Evropske unije juče je zaključen, nakon sastanka pregovarača obije strane u Briselu. Britanski FTSE uvećao je vrijednost za 0,8% na 7.487,9 poena, dok je DAX zatvorio trgovanje skoro nepromijenjen na 12.447,3 poena. CAC je do korigovao vrijednost naniže za 0,3% na 5.199,2 poena.

Iako su veći dio dana naftni reperi bili u plusu, na zatvaranju američkih berzi nafta je registrovala pad vrijednosti, a investitori s nestrpljenjem iščekuju sastanak članica OPEC-a i ostalih velikih proizvođača u Rusiji u ponedjeljak. Američki WTI skliznuo je 0,7% na 46,7 USD po barelu, dok je Brent pao na 49,3 USD po barelu, uz korekciju od 0,8%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *