Rast profitabilnosti Morgan Stanley-ja, akcije skočile 3%

Dodajte komentar

Investiciona kompanija Morgan Stanley objavila je rezultate poslovanja za drugi kvartal tekuće godine, koji su prilično prevazišli očekivanja investitora.

Ostvareni prihod u periodu iznosio je 9,5 milijardi USD, dok su analitičari okupljeni oko Reuters-a predviđali 9,09 milijardi USD. Dobit po akciji u ovom tromjesečju zabilježena je na nivou od 87 centi po akciji, u poređenju sa očekivanih 76 centi po akciji. U istom kvartalu prošle godine ostvaren je prihod od 8,9 milijardi USD, odnosno dobit po akciji od 75 centi. Najveći doprinos rezultatu dao je sektor upravljanja portfeljima, koji je prihodovao 4,2 milijarde USD.

Iz kompanije je takođe najavljen plan za isplatu kvartalne dividende od 25 centi po akciji, što je uvećanje od 25% u odnosu na prethodno tromjesečje. Morgan Stanley će nastaviti i plan otkupa sopstvenih akcija tokom 2017, a iznos planiran za ovu namjenu je uvećan sa 3,5 na 5 milijardi USD. Od početka godine, akcije ove finansijske institucije bilježe rast od oko 7%, dok je na jučerašnjem trgovanju registrovan rast od 3,3% na 46,6 USD po akciji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *