Američki indeksi na rekordnim nivoima zahvaljujući kvartalnim objavama

Dodajte komentar

Američki indeksi jučerašnje trgovanje zatvorili su u zelenoj teritoriji, potpomognuti objavama dobrih kvartalnih rezultata kompanija.

S&P 500 dostigao je rekordnu vrijednost od 2.473,8 poena, dok je indeks tehnoloških akcija Nasdaq zatvorio trgovanje na 6.385 poena. Iako je tehnološki gigant IBM, koji je peta kompanija po veličini u sastavu indeksne korpe Dow Jones-a, bio jedna od rijetkih kompanija koja nije objavila rezultate u skladu sa očekivanjima investitora, ovaj berzanski pokazatelj je zatvorio sesiju na 21.640,7 poena, uvećavši vrijednost 0,3%.

Nakon objave o snažnom padu zaliha nafte u Americi, oba naftna repera dostigla su šestonedjeljnu maksimalnu vrijednost – WTI je na zatvaranju američkog tržišta vrijedio 47,1 USD po barelu, uz rast od 1,5%, dok je evropski Brent uvećao vrijednost za 1,8% na 49,7 USD po barelu.

Evropska tržišta takođe su registrovala oporavak, mahom zahvaljujući akcijama tehnološkog sektora. FTSE je dostigao 7.430,9 poena, uz rast od 0,5%, dok je DAX dodao na vrijednosti 0,2% i završio trgovački dan na 12.452,1 poen. Snažniji rast zabilježio je CAC, koji je na kraju trgovanja vrijedeo 5.216,1 poen, skočivši 0,8%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *