Nasdaq u sedmodnevnom plusu na početku sezone izvještavanja

Dodajte komentar

Američki indeksi registrovali su neznatne promjene na jučerašnjem trgovanju.

Nasdaq je nastavio uzlazni trend sedmi uzastopni dan, završivši sesiju na 6.314,4 poena, dok je S&P 500 zatvorio trgovanje nepromijenjen na 2.459,1 poen.

Nakon objava kvartalnih izvještaja najvećih američkih banaka krajem protekle nedjelje, investitori u toku ove sedmice očekuju nastavak izvještaja o rezultatima poslovanja kompanija, a prognoze su da će članice indeksne korpe S&P prikazati 6,2% veći profit u poređenju sa prošlogodišnjim. Dow Jones je na zatvaranju američkih berzi vrijedio 21.629,7 poena, uz Home Depot među najvećim dobitnicima.

Evropske berze zabilježile su mješovite rezultate, u iščekivanju druge runde pregovora o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije. DAX je skliznuo 0,3% na 12.587,2 poena, dok je CAC registrovao pad od 0,1% na 5.230,2 poena. FTSE je uvećao vrijednost 0,3% na 7.404,1 poen.

Nakon oporavka od oko 5% u toku prethodne nedjelje, oba naftna repera juče su zabilježila pad. Američki WTI registrovao je negativnu korekciju od 1,2% na 46 USD po barelu, dok je evropski Brent zatvorio u minusu 1% na 48,4 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *