Pregled štampe za 15. jul: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Hajdinaga direktor berze struje

Odbor direktora novoosnovanog preduzeća Berza električne energije imenovao je prije nekoliko dana za izvršnog direktora tog društva Gzima Hajdinagu, bivšeg ministra za ljudska prava i bivšeg gradonačelnika Ulcinja, potvrđeno je juče Vijestima iz nekoliko izvora.

Tužilaštvo izviđa ,,Švajcarce”

Predmet koji je Specijalno državno tužilaštvu formiralo na osnovu krivične prijave poslanika Nebojše Medojevica (DF) protiv Adiko banke zbog kredita u švajcarskim francima, nalazi se u fazi izviđaja, saopšteno je iz SDT-a.

Investitori se nijesu snašli

Vlada je uspjela da očuva industriju aluminijuma i čelika uprkos izuzetno nepovoljnim kretanjima na globalnoj sceni, kao i nesnalaženju tadašnjih investitora u takvoj situaciji, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Dnevne novine

NATO će privući više američkih investitora

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić očekuje da će članstvo u NATO-u donijeti našoj zemlji realne prednosti za brži ekonomski rast, kao i veće interesovanje američkih, ali i drugih investitora.

Agrokor problem regionu

Kriza s Agrokorom mogla bi se u velikoj mjeri odraziti na rezultate hrvatskih kompanija u ovoj godini, upozorio je Raiffeisen u najnovijim analizama.

ULOŽENO 50 MILIONA ZA NOVI TURISTIČKI BREND

U neposrednoj blizini Svetog Stefana, u malom ribarskom selu Pržno, jednom od najljepših djelova Crnogorskog primorja, hotel Maestral gaji dugogodišnju tradiciju ispunjenu nizom lijepih trenutaka kojima se gosti uvijek rado vraćaju. Nakon kratke ali opravdane pauze, Maestral j e sinoć ponovo zasijao punim novim sjajem.

Dan

Ove godine tema je digitalizacija

Kompanija Simens organizuje drugo regionalno novinarsko takmičenje u kojem učestvuje 12 zemalja, što ga izdvaja kao jedan od najvećih i najprestižnijih konkursa za novinare u ovom djelu Evrope. Pobjednik iz svake zemlje učestvovaće u finalu takmičenja, koje će biti održano u Beču.

Država platila 23,1 milion za sudske sporove

Iako je prošlo više od godinu i po od kadaje utvrđeno da Zaštitnik imovinsko pravnih interesa otežano radi zbog nedostatka elektronske evidencije, neblagovremenog postupanja državnih organa i nedovoljne samostalnosti, malo se toga promijenilo.

Sanacija banke samo ako je to javni interes

Nacrtom izmjena Zakona o bankana kojije savjet Centralne banke usvojio protekle sedmice, uvedena je obaveza bankarima da donose i redovno ažuriraju planove oporavka.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *