Pregled štampe za 11. jul: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

O razrešenju članova borda odlučuju 28. jula

Vanredna Skupština akcionara Atlas banke, na čijem dnevnom redu su odluke o razrješenju članova borda direktora i imenovanju novih, zakazana je za 28. jul.

Da reaguje i specijalni tužilac

Advokatski tim korisnika kredita u švajcarskim francima žaliće se Višem sudu na presudu podgoričkog Osnovnog suda koji je odbacio kolektivnu tužbu klijenata protiv Adiko banke (nekadašnje Hipo Alpe Adria) i naložio im da plate sudske troškove od preko 1,8 miliona eura.

Za koliko će to poskupjeti voda

Nepravedna je strepnja Ministarstva poljoprivrede da bi Demokratska Crna Gora mogla da zamuti vodu jer je, nažalost, tu djelatnost prihvatila Vlada, saopštila je poslanica Demokrata Zdenka Popović, koja je juče zatražila od Ministarstva da jasno saopšti da li će i koliko poskupjeti voda.

Dnevne novine

Cijene goriva ostaju iste

Cijene goriva se u narednih 15 dana neće mijenjati, saopšteno je agenciji Mina biznis u Ministarstvu ekonomije. Litar eurosupera 98 i 95 koštaće u naredne dvije sedmice 1,23 eura, odnosno 1,19 eura. Za litar eurodizela vozači će i dalje izdvajati 1,07 eura. Lož ulje za veleprodaju koštaće 1,04 eura, a za grijanje 76 centi po litru.

Nezaposleno 46.420 osoba

U Crnoj Gori je ove sedmice 46.420 nezaposlenih, 0,9 odsto manje u odnosu na prethodnu, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG).

Nova aukcija u srijedu

Aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana, vrijednih 20 miliona eura održaće se u srijedu, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Dan

Poskupljenja neminovna, građani sve siromašniji

U 2018. godini građani će se suočiti sa poskupljenjima mnogih proizvoda. Najavljeno povećanje stope PDV-a sa 19 na 21 odsto dodatno će opteretiti budžete već osiromašenih stanovnika posebno sa sjevera Crne Gore, ocjena je predsjednika Opštinskog odbora PzP-a Bijelo Polje Radomira Jokića.

Nijesmo izdali dozvolu Pejoviću

Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) nije izdala bilo kakvu dozvolu avio-kompaniji Crna Gora ervejs. “Dan je u tekstu “Pejović osnovao avio-kompaniju, objavljenom u subotu, 8. jula, naveo da je Crna Gora ervejs dobila sertifikat za obavljanje vazduhoplovnih operacija (AOC), odnosno potrebne dozvole za letjenje.”Dan se ovom prilžom pozvao na nezvanične izvore, a informaciju je pokušao da provjeri kod direktora ACV Dragana Đurovića, koji nije odgovarao na pozive i poruke “Dana. Kompaniju Crna Gora ervejs osnovao je Veselin Pejović.

Rade na rješavanju statusa

Nacionalna avio-kompanija, Montenegro erlajns imala je u prvih šest mjeseci u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju, skoro 230.000 putnika, što je na nivou kao prošle godine, saopšteno je iz te kompanije.

Pobjeda

Legalizacija zakazana za 1. januar

Početak legalizacije nelegalnih objekata pomjerenje za 31. decembar ove godine, što je predviđeno izmjenama Zakona o regularizaciji neformalnih objekata, koji je parlament juče usvojio.

Za senatora DRI pet prijava

Na konkurs za izborjednog člana senata DRI dojuče ujutro pristiglo je pet prijava, alije konkurs važio do 18 časova rečenoje juče na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, no nijesu saopštena imena. Predsjednik odbora dr Vujica Lazović je kazao da postoji mogućnost da pristigne još prijedloga, naročito poštom tako da je ostavljeno još dandva dok se kompletira spisak.

Počela izgradnja golf terena

Gradnja Luštice Bej golfterena, prvog u Crnoj Gori, vrijednosti 18 do 20 miliona počelaje. Prva faza, u kojoj je planirano oblikovanje četiri rupe i vježbališta koštaće 5,5 miliona eura uključujući i sistem za navodnjavanje kazao jejuče izvršni direktor Luštice Development Daren Gibson.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *