Veselin Pejović osnovao avio kompaniju Crna Gora Airways

2 komentara

S ciljem da maksimalno iskoristi kapacitete svojih hotela Tara, Budva i Zija, vlasnik UNIPROM-a Veselin Pejović osnovao je avio kompaniju Crna Gora Airways!

Prema podacima iz centralnog registra privrednih subjekata, Pejović je aviokompaniju registrovao 30. maja i u njoj ima 51 odsto kapitala. Njegovi partneri u toj kompaniji su iz Irana. U pitanju su Alireza Atašzereh i Mohamed Kadivar, koji imaju po 24,5 odsto udjela. Kompanija je registrovana za vazdušni prevoz putnika, sa ukupnim kapitalom od jednog eura.

Atašzereh, koji ima dugogodišnje iskustvo u avio-saobraćaju, biće izvršni direktor kompanije. Prema pisanju podgoričkog portala, Iran je prepoznat kao potencijalno interesantno tržište, a novoosnovana kompanija će olakšati dolazak gostiju iz te države i regiona Srednjeg istoka.

Montenegroerlajnz je ranije planirao čarter-letove do Teherana.

Prema saznanjima “Dana“, Pejovićeva kompanija će iznajmljivati avion “airbus 320 sa 150 sjedišta, čiji mjesečni najam košta oko 300 hiljada.

Dan

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Pravi potez. Primer i podstreh za pocetak sekundarnih avio kompanija za koriscenje potencijala lokalnog turizma. Sadasnje vreme omogucava biznis kao sto je novo formirani
    Montenegro Airways. Neko iz Centralne Srbije moze se pojaviti na isti nacin. Monopol se topi na svetlu privatne inicijative. Drzava je tu da kontrolise primene zakona, naplacuje porez i da ne otezava razvoj privatnog biznisa u komercijalnoj avijaciji. Dali i drzava Srbija moze da zavrsi sa monopolom?… Aerodromi Nisa Kraljeva, Uzica i ostali u buducnosti, pored nisko budzetnih, carter i kargo prevozioca, ocekuju i Vio kompanije poput MontenegroAirways.
    Svako dobro i napredak Montenegro Airwas – u. I svim potencijalno buducim avio kompanijama koje ce se formirati.
    Iz Sidneja vas pozdravlja Rodney Marinkovic & Aviation Enthusiasts Team.
    Kings Park NSW.

  • Da lijepo osposobi Nikšićki Aerodrom i tamo parkira aero flotu,
    I kada u Trebinju na Zupcima izgrade aerodrom da uvede liniju za Trebinje,da se ne mora voziti pr'o vazda klizavih Vilusa,snijega,leda…kao nekada…Vesko…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *