Pregled štampe za 8. jul: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Članice Interkapital grupe preuzimaju Addiko invest

Pojedine članice Interkapital grupe potpisale su s Addiko bankom kupoprodajni ugovor o prenosu dionica i namjeri sticanja 100 odstotnog udjela u Addiko investu, i o prenosu ugovora o upravljanju portfeljima i brokerskim poslovima te banke, saopštili su iz lnterkapitala, prenose hrvatski mediji.

Klijenti banke da plate 1,3 miliona

Osnovni sud u Podi gorici odbacio je kolektivnu tužbu klijenata protiv Adiko banke (nekadašnje Hipo Alpe Adria) zbog kredita u švajcarskim francima.

Klijenti banke da plate 1,3 miliona

Osnovni sud u Podi gorici odbacio je kolektivnu tužbu klijenata protiv Adiko banke (nekadašnje Hipo Alpe Adria) zbog kredita u švajcarskim francima.

Dnevne novine

ZABILJEŽEN RAST PROMETA PUTNIKA NA OBA AERODROMA

Promet putnika na oba crnogorska aerodroma je u prvoj polovini godine iznosio 774.760, što je 23 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz preduzeća Aerodromi Crne Gore.

Mjere pažljivo kreirane

Mjere fiskalne konsolidacije su adekvatno i pažljivo kreirane i njima se postiže balans između pozitivnih uticaja u pravcu smanjenja fiskalnih rizika i negativnog uticaja na agregatnu tražnju i standard stanovništva, ocijenjeno je na sjednici Savjeta za finansijsku stabilnost.

I troškovi postupka pali na leđa 267 klijenata

Centar za zaštitu potrošača Crne Gore organizovaće u ponedjeljak u 12 časova pres povodom presude Osnovnog suda u Podgorici kojom je odbačena tužba 267 klijenata protiv Addiko banke (nekada Hypo Alpe Adria Bank).

Dan

Do 2030. voda duplo skuplja

Cijena vode će na nivou Crne Gore do 2030. godine da poskupi 100 odsto, saopštila je potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović. Ona je kazala da je to navedeno u strategiji upravljanja vodama koju je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, koju je Vlada nedavno usvojila.

Pejović osnovao avio kompaniju

Nikšićki biznismen Veselin Pejović osnovao je aviokompaniju “Crna Gora ervejs sa partnerima iz Irana. On je juče, kako saznaje “Dan, od Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) dobio sertifikat za obavljanje vazduhoplovnih operacija (AOC), odnosno potrebnu dozvolu za letjenje.

Direktori da vrate bonuse, Nurković da podnese ostavku

Odluka Odbora direktora Monteputa o isplati bonusa u trenucima kada država sprovodi mjere štednje, kada se povećavaju PDV i akcize, kada se ukidaju naknade za majke sa troje i više djece, neprihvatljiva je za Građanski pokret URA.

Pobjeda

Za akcije Jugopetrola i Telekoma 243 hiljade

Na Montenegroberzi je juče prodato 12.425 akcija Jugopetrola za 143.000 eura i 50.000 akcija Telekoma Crne Gore za 100.000 eura. Cijena akcije Jugopetrola je pala za 2,1 odsto, a Telekoma 0,01 odsto.

Budvanska rivijera dijeli 131 hiljadu eura bonusa

“Budvanska rivijera” je odlučila da isplati 131.000 eura za bonuse direktorima i zaposlenim iz dobiti za prošlu godinu, tako daje druga kompanija u većinskom državnom vlasništvu, poslije Monteputa, koja je to uradila.

Nagrade Ranku Jovoviću i Željki Radak-Kukavičić

Nikšićka kompanija Komp komerc i njen osnivač i direktor Ranko Jovović dobitnici su priznanja najkompanija i najmenadžer u Sarajevu. Isto priznanje dodijeljeno je Nacionalnoj turističkoj organizaciji i njenoj šefici Željki Radak-Kukavičić.Odluku je donio žiti Nezavisne agencije Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromenadžer, sastavljen od uglednih menadžera i naučnih radnika iz regiona.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *