O bonusima ne razmišljaju u EPCG, Pošti, Rudniku…

Ni jedna firma u većinskom državnom vlasništvu, a koja potpada pod resor Ministarstva ekonomije, nije podijelila bonuse direktorima i zaposlenim iz dobiti za prošlu godi nu, saopštili su Pobjedi iz Ministarstva ekonomije.

Pobjeda je u srijedu objavila da su u Monteputu direktori dobili po blizu tri hiljade eura bonusa.

Zaobišli bonuse

Bunuse direktorima i zaposlenim nijesu dijelili u Elektroprivredi u kojoj je lani izvršni direktor bio Tonino Maljo, a predsjednik borda Srđan Kovačević, kao ni u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu čiji je izvršni direktor bio Ivan Bulatović, a predsjednik Dragan Laketić.

Ni Crnogorski operator tržišta električne energije čiji direktor je bio Milan Radović, a predsjednica Dragica Sekulić to nije uradio, kao ni Crnogorski elektrodistributivni sistem u kojem je direktor Zoran Đukanović, a predsjednik Miodrag Čanović.

Bez nagrada za dpobro poslovanje ostali su i u Montenegrobonusu, kojim upravlja Aleksandar Kašćelan, a predsjedava Miroslav Ivanišević, kao i u Pošti, u kojoj je direktor Ivan Kalezić, a predsjednik Igor Radusinović. I iz Aerodroma Crne Gore, gdje je direktor Milovan Đuričković, a predsjednik Vojin Vlahović, kako su Pobjedi kazali, i pored velike dobiti nijesu ni razmišljali o podjeli bonusa.

Iz Rudnika uglja, koji je u manjinskom vlasništvu države, a u kojoj je izvršni direktor Slavoljub Popadić, a predsjednik Vladan Dubljević, su juče kazali da nijesu isplaćivani bonuse, iako su posljednje tri godine ostvarili profit.

Zahvaljujući dobroj poslovnoj politici, smanjenim troškovima na svim pozicijama, boljem kvalitetu uglja za potrebe TE “Pljevlja”, kao i marljivom radu zaposlenih ostvarivali smo profit. Ni u godinama iza nas nikada nijesu isplaćivani bonusisaopštili su juče našoj redakciji iz ove pljevaljske kompanije.

Monteput izuzetak

Za razliku od ovih kompanija, kako je Pobjeda već pisala, u državnom Monteputu podijeli su 101.098 eura bonusa direktorima i radnicima. Po 2.840 eura dobili su članovi odbora direktora, po 2.130 eura direktori sektora i sekretar društva, a zaposleni po 710 eura. Isplatu bonusa u momentu kada je Vlada po drugi put uvela mjere štednje, povećala PDV, akcize, smanjila plate funkcionerima… oštro su prekjuče kritikovali iz SDP-a i Ure. M.P.M.

Nikolić: U skladu sa procedurama

Generalni direktor za industriju i preduzetništvo u Ministarstvu ekonomije Goran Nikolić je kazao da je podjela bonusa u Monteputu u skladu sa procedurama.

Zakonom je predviđeno da se bonusi mogu dijeliti ukoliko preduzeće pozitivno posluje rekao je Nikolić i dodao da to pitanje nije iz domena Ministarstva ekonomije.

Perišić: Cetinje propada, a gradonačenik dijeli sebi pare

Predsjednik cetinjskog odbora Ure Miloš Perišić kritikovao je juče gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića zbog 2.840 eura bonusa iz Monteputa i podsjetio da mu je plata duplo manja.

“Konačno je vrijeme da se stane na kraj ljudima čiji je lični interes daleko ispred javnog, a čija je personifikacija Bogdanović”, ocijenio je Perišić i podsjetio da je gradonačelnik član Senata prijestonice, Komisije za praćenje sistema fiskalne egalizacije i predsjednik UO Zajednice opština.

 

Check Also

Zabranjuje se prodaja cigareta na pijacama

Kako bi se smanjila dostupnost duvanskih proizvoda maloljetnim licima, Izmjenama i dopunama Zakona o duvanu …

One comment

  1. Zasto bi bilo vazno da li je neko preduzece u domenu rada MoE-a, kada su politicki prirepci iz BS-a, kojima se tepa da su tradicionalni partneri, sve oko bonusa i nepregledne ispllate bonusa naucili upravo iz vladajuce partije, odnosno jos gopre SD-aaaaaa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.