NTO dobitnik priznanja za najkompaniju

Dodajte komentar

Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) Crne Gore i direktorici Željki Radak Kukavičić dodijeljeno je priznanje “najmenadžer i najkompanija” za jugoistočnu i srednju Evropu.

Na svečanosti u Sarajevu, koja je održana juče, prisustvovalo je više od 100 najboljih poslovnih ljudi iz 20 zemalja svijeta.

Ove godine nominovano je više od 800 kandidata, a stručni žiri nagradu je dodijelio njima tridesetak iz različitih oblasti biznisa.

U okviru manifestacije, pored svečane ceremonije uručenja nagrada, održan je i tradicionalni međunarodni biznis forum “Samit 100 menadžera” na temu “Regionalna privredna saradnja i razvoj-investicije i kako ih unaprijediti”.

Radak Kukavičić tom prilikom je istakla da regionalna saradnja kroz partnerstva, sa ciljem stvaranja novih mogućnosti za jačanje konkurentnosti, odgovoran i održivi turistički razvoj, predstavlja budućnost daljeg razvoja turizma kao privredne grane.

“Pored toga, sa državama u okruženju uspješno sarađujemo i u okviru implementacije IPA projekata, počevši od 2011. godine, a Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je članica i Regionalnog savjeta za saradnju gdje se nalaze svi predstavnici iz regiona sa ciljem da se stvore uslovi bolje saradnje regiona u svrhu zajedničke promocije”, istakla je Radak Kukavičić.

Takođe, osvrnula se na činjenicu da Crna Gora niz godina privlači strane i domaće investitore i primjenom seta podsticajnih mjera konstantno poboljšava investicioni i poslovni ambijent.

“U našoj zemlji prisutan je kapital iz više od sto zemalja, a trenutno je u fazi realizacije nekoliko turističkih projekata, čija je vrijednost procijenjena na oko 2,5 milijardi eura. Ono što je značajno jeste da ove investicije ne samo što povećavaju stepen konkurentnosti naše zemlje kao destinacije na međunarodnom tržištu i poboljšavaju kvalitet turističke ponude, već i otvaraju nova radna mjesta”, dodala je ona.

Nagrade “Najmenadžer & Najkompanija” dodjeljuju se istaknutim pojedincima i firmama koji bilježe izvanredne rezultate u biznisu, među kojima je ove godine i nekoliko kompanija i ličnosti iz Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *