Montemegroberza: Promet u junu 7,68 miliona eura

Dodajte komentar

Ukupan promet ostvaren na Montenegroberzi u junu je iznosio 7,68 miliona eura i bio je oko 192 odsto veći u odnosu na maj.

U poređenju sa junom prošle godine, promet je veći 772 odsto. Prosječan dnevni promet u junu je iznosio 349.030 eura, a veći dio, tačnije 95 odsto ostvaren je na slobodnom tržištu.

Najveći rast cijene od 803 odsto zabilježile su akcije NLB banke, dok su dionice Montepranzo-Monteprodukt imale najveći pad vrijednosti, od 80 odsto.

“Trgovinom akcijama 38 kompanija, ne uključujući dionice fondova, obveznice i aukciju za paket akcija, ostvareno je 1,38 miliona eura prometa ili 18 odsto od ukupnog prometa i zaključene 304 transakcije” navodi se u Biltenu Montenegroberze.

Trgovinom akcijama fondova sklopljena su 273 posla, što predstavlja oko 47 odsto od ukupnog broja poslova i ostvaren promet od 507.080 eura. Oko 87 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova, obveznice, i aukciju za paket akcija, ostvareno je trgovinom akcijama Otrantkomerca, kompanije Industriaimport-Industriainpex, Crnogorskog Telekoma, Plantaža i Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *