Istorijski sastanak Trampa i Putina

Dodajte komentar

Sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Donalda Trampa poslije dugo iščekivanja počeo je na marginama samita G20 u Hamburgu.

Sastanak je počeo rukovanjem dvojice lidera.

Novinar Rojtersa javlja da je predsjednik SAD rekao Putinu “čast je biti sa Vama”, a da je Putin kazao “oduševljen sam što se sastajem s Vama i nadam se da će naš sastanak donijeti rezultate”.

Britanski “Gardijan” piše da je Tramp odbio da odgovori na pitanje o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD, ali je rekao Putinu: “Očekujemo da se mnogo pozitivnog desi u odnosima SAD i Rusije”.

Putin je naveo da “razgovori telefonom nikada nisu dovoljni”.

AP navodi da je uz Trampa, koji je sjedjeo ispred američke zastave sa prstima postavljenim u obliku izvrnutog trougla, bio državni sekretar SAD Reks Tilerson, dok Putina opisuje kao blago povijenog u stolici, kako je trljao prste dok se Tramp obraćao novinarima, a blizu ruskog predsjednika sjedjeo je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov.

https://www.youtube.com/watch?v=d9I292OF9Mw

Tramp i Putin su se ranije danas prvi put sreli uživo i rukovali, na samitu G-20 koji se održava u Hamburgu.

Prethodno su susret Trampa i Putina na marginama samita Grupe 20 najavili portparol Kremlja Dmitrij Peskov i pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov.

Dvojica lidera su do danas razgovarali samo telefonom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *