U Baru počeo sa radom Yacht Pool Crna Gora

Dodajte komentar

U Baru je zvanično  počeo sa radom Yacht Pool Crna Gora, kao dio Yacht-Pool International koji je kao posrednik u osiguranju osnovan 1976. godine.

Nedeljko Đuranović, osnivača Yaht Pool Crna Gora, kazao je da je glavni cilj ovog osiguravajućeg sistema da ponudi klijentima optimalna pokrića osiguranja za plovila kao i skipere.

“Cilj nam je omogućiti klijentima korištenje naših usluga kako bi znali da u svakom trenutku imaju osiguranje koje pokriva sve njihove potrebe, imovina (brod) im je sigurna, a u slučaju nesretnog događaja (štete) imaju se kome obratiti jer Yacht-Pool ima Help line 0-24 sata”, istakao je Đuranović.

Na svečanosti ovim povodom okupili su se predstavnici branše osiguranja, Uprave Pomorske siguranosti, Lučkih kapetanija, ljudi iz nautičkog biznisa kao i sami nautičari.

Džek Šurja, osnivač i direktor Yacht Pool Hrvatska, koja pruža podršku  Yaht Pool-u Crna Gora, ovim povodom je kazao da bez obzira  dali se radi o malom plovilu za rekreativne svrhe ili o prekookeanskom plovilu pretpostavke za dobro pokriće leže u dubinskom pomorskom znanju brodograditeljstva, pomorskoga prava i pomorskih uzanca. Snaga Yacht-Pool-a leži upravo u navedenoj interdiscinplinarnosti i specijalizovanosti.

Yacht-Pool Internationl djeluje širom cijele Evrope te je kao logičan slijed razvoja tržišta otvorena i podružnica u Crnog Gori sa sjedištem u Bar-u.

Matjaž Božič, izvršni direktor Lovćen osiguranja koje je strateški partner Yacht Poola MNE, je istakao da će Lovćen davati osiguravajuče pokriće za polise izdate preko  Yaht Poola u Crnoj Gori.

“Prepoznali smo da funkcija osiguranja doprinosi razvoju nautičkog turizma i spremno smo dočekali ovakvu organizaciju koja će u potpunosti na našem tržištu i uz našu podršku  dati puni doprinos u podizanju nivoa osiguranja u nautici i svemu što ova oblast sa sobom nosi”, zaključio je Božič.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *