Novi igrač je na tržištu: Indija u Iran ulaže 11 milijardi dolara

Dodajte komentar

Već je opšte poznata činjenica da Indija ima jednu od najbrže rastućih privreda na svijetu, kao i da raspolaže ogromnim novcem. Taj novac Indija uglavnom ulaže u sopstvenu modernizaciju, ali vrijeme je došlo i za značajne investicije u drugim zemljama.

Investitori iz Indije mogli bi da ulože i do 11 milijardi dolara u razvoj energetske infrastrukture u Iranu. Obećan im je „razuman povrat“, prenose ruski mediji.

Narendra Kumar Verma, izvršni direktor podružnice indijske energetske korporacije ONGC zadužene za poslove u inostranstvu, rekao je za NDTV (New Delhi TV) da će u gasno polje Farzad-B u Iranu ta kompanija uložiti oko šest milijardi dolara, dok će dodatna sredstva uložiti u izgradnju postrojenja za izvoz tečnog gasa.

„Dali smo im našu najbolju ponudu. Sada je na njima da je prihvate ili ne“, rekao je on.

Prema riječima Verma, njegova kompanija očekuje povrat investicije u iznosu od 18 odsto, dok bi sav tečni gas koji bi se izvozio iz tog postrojenja kupovale kompanije iz Indije.

Ova investicija Indije u Iran se pažljivo posmatra u Kataru, odakle Indija trenutno uvozi najveće količine tečnog gasa i predstavlja jednog od najvećih kupaca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *