CRBC: Uskoro značajno povećanje kadra i mehanizacije na gradnji autoputa

Dodajte komentar

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa predsjednikom kompanije CRBC Lu Šanom (Lu Shan). Sastanku su prisutvovali i menadžer projekta prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare u Crnoj Gori Hei Šikijang (Hei Shiqiang), kao i vodeći menadžeri projekta iz centrale kompanije u Pekingu.

Kako je na početku sastanka istakao Nurković, Kina i Crna Gora imaju izvaredne političke odnose i ovaj projekat je približio dvije države, a doprinijeće i daljem unapređenju saradnje. Resorni ministar je još jedanput naglasio važnost i veličinu projekta za našu državu  i u građevinskom, ali i u finansijskom smislu.

S obzirom da se na početku mandata detaljno upoznao sa izazovima i otvorenim pitanjima u samoj realizaciji, ministar je podvukao da su, zahvaljujući dnevnoj komunikaciji sa menadžmentom projekta u Crnoj Gori, svi potencijalni problemi rešavani u najkraćem roku i na obostrano zadovoljstvo.

Predsjednik kompanije CRBC  je predočio namjeru da se tokom svoje posjete lično uvjeri u proces realizacije ovog,  kako je istakao, i za kompaniju važnog  projekta. Kako je najavio, tokom boravka u Crnoj Gori, obaviće radni sastanak sa menadžerima i inžinjerima angažovanim na projektu kako bi obavio konsultacije i dao dalje instrukcije, a sve sa ciljem poštovanja rokova i standarda kako je to i ugovoreno.

Lu Šan je takođe izrazio zadovoljstvo značajno bržom dinamikom izdavanja potrebnih dozvola u proteklih pola godine i zahvalio na dnevnoj komunikaciji na relaciji izvođača radova, upravljača projektom i državnih institucija kao investitora. Predsjednik CRBC je upoznao ministra Nurkovića sa planovima menadžmenta da značajno poveća broj angažovanog kadra na terenu, ali i mehanizacije i operative kako bi obezbijedili da projekat bude završen u roku.

Sagovornici su se složili da je uspješna realizacija ove dionice svojevrstan test, kako za državu kao investitora, tako i za kompaniju koja se pozicionira na evropskom tržištu, ali i da već treba razmišljati i razgovarati o mogućnostima nastavka saradnje.

„Nepohodno je razraditi moguće modele buduće saradnje, naročito kada govorimo o finansijskim aranžmanima koji bi bili realni i održivi“ ,istaknuto je na kraju susreta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *