Radnici FIAT-a nastavili štrajk bez radikalizacije

Dodajte komentar

Radnici u proizvodnji Fiat Chrysler automobili Srbija nastavili su generalni štrajk započet prošlog utorka, ali bez radikalizacije protesta koju su najavili, zbog upozorenja poslodavca da će prekršiti Zakon o radu.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je bilo planirano za danas da se radnicima iz prve smjene u štrajku istovremeno od 6.00 do 14.00 časova pridruže i radnici iz druge smjene.

“Od poslodavca smo u subotu dobili upozorenje o kršenju Zakona o radu, odnosno da protest mora da se odvija kako je i počeo, a to znači da radnici treba da budu na radnim mjestima u svojim smjenama, kako je štrajk i počeo”, rekao je Marković.

Od jutros su u protestu radnici prve smjene, a u 13.00 časova na radnim mjestima štrajkovaće i “plave kragne” iz druge smjene.

Oko 2.000 radnika FCA započeli su štrajk u utorak i traže povećanje bruto osnovice zarade na 50.000 dinara, reorganizaciju u cilju rasterećenja, isplatu bonusa efikasnosti i naknadu troškova prevoza kada nema javnog prevoza u Kragujevcu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *