Berze uzletjele nakon vijesti u Japanu

Dodajte komentar

Indeksi na svjetskim berzama danas su u porastu pošto su objavljeni podaci koji pokazuju da se poboljšava proizvodnja u Japanu.

Njemački indeks DAX je u porastu od 0,7 odsto, francuski CAC-40 od 1,1 odsto, a britanski FTSE 100 od 0,3 odsto. Fjučrs ukazuju na rast na Vol stritu posle otvaranja berze.

Japanski Nikei 225, šangajski kompozitni indeks, južnokorejski Kospi su završili trgovanje u plusu 0,1 odsto, dok je hongkonški Hang Seng bez promjena, a sidnejski indeks S&P/ASX 200 je porastao 0,6 odsto.

Istraživanje centralne banke Japana ustanovilo je da veliki proizvođači vjeruju da se poboljšavaju uslovi za poslovanje i da planiraju povećanje investicija pošto se oporavila opotražja za izvozom, prenio je Asošijetid pres.

Wall Street je drugo tromesečje završio s malim dobicima, a među najvećim dobitnicima su industrijske akcije i kompanije orijentisane na potrošače. Indeks Dau Džons je porastao 0,3 odsto, Standard end Pur 500 0,2 odsto, dok je Nasdak pao 0,1 odsto.

Cijene nafte danas su blagom padu. Prema podacima Blumberga, referentna američka nafta pojeftinila je za 0,02 odsto na 46 dolara po barelu, a nafta Brent za 0,1 odsto na 48,7 dolara po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *