Novac Zetatransa zaplijenjen u Njemačkoj

Dodajte komentar

U izvještaju nezavisnog revizora Deloita, kojije na finansijski izvještaj kompanije Zetatrans dao mišljenje sa rezervom navodi se, ne samo nestanak preko milion eura goriva, nego i zaplijenjeni novac na računu u Njemačkoj po nalogu tamošnjeg Tužioca.

U izvještaju se ne navodi koji je razlog zbog kog je tužilac Njemačke dao nalog o zapljeni niti o kojoj se količini radi. Naveden je samo podatak da kompanija na deviznim računima banaka u inostranstvu ima 1,15 miliona eura.

Na dan obavljanja revizije Zetatrans nije mogao raspolagati sa ovim sredstvima a po riječima finansijskog direktora nije izvjesno ni da li će moći. On je takođe objasnio da se u Njemačkoj vodi sudski spor u vezi obnavljanja prava raspolaganja nad ovim sredstvima navodi se u izvještaju uz obrazloženje da je angažovanje advokata i praćenje sudskog spora prenijeto na većinskog vlasnika slovenačku kompaniju Intereuropa. Kompanija nije ispisala ovaj novac iz poslovnih knjiga zato što vjeruju da postoji mogućnost za pozitivan ishod.

Deloit je u prvom izvještaju konstatovo da je Zetatrans dva puta pravio finansijski izvještaj za prošlu godinu po prvome bio je u plusu 130.000 eura, a po drugom u gubitku 331.771 euro, zbog toga što su morali da ukalkulišu 1.036.526 eura štete zbog krađe goriva iz prethodnih godina. Slučaj je završio na sudu nakon što je svojevremeno bivši direktor Zetatransa Stevo Milošević, prijavio krađu goriva.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *