U Londonu postavljeni wi-fi kiosci

Dodajte komentar

Čini se da će vreme polako pregaziti i poznate londonske govornice. Naime, vlasnik većine njih, britanska telekomunikacijska korporacija “British Telecom” (BT) odlučila je da se okrene budućnosti i modernim tehnologijama.

Sklopljeno je partnerstvo s kompanijom “Intersection” (podružnicom Alphabetovog Sidewalk Labsa) začetnicom projekta LinkNYC ili Links, koji se sprovodi u Njujorku. Riječ je o projektu kioska ili terminala na ulicama Njujorka pomoću kojih tamošnji građani mogu koristiti besplatnu Wi-Fi vezu.

Nešto slično sada je, zahvaljujući partnerstvu, implementirano i na ulicama Londona, tačnije duž ulice Camden High implementirani su kiosci pod imenom “InLinks”, koji korisnicima nude spajanje njihovih uređaja na besplatnu Wi-Fi vezu, obavljanje besplatnih telefonskih poziva, a na samom kiosku punjenje uređaja putem USB-a, pregledanje digitalnih mapa i uputstava za dolazak na određenu destinaciju.

Tu su razne druge informacije kao što je vremenska prognoza, vijesti i informacije vezane za londonsku podzemnu željeznicu. Wi-Fi kiosci u Londonu u potpunosti se finansiraju putem reklamnog sadržaja.

U budućnosti se navedenim mogućnostima planiraju dodati i senzori za praćenje temperature, kvaliteta vazduha i buke, kao i širenje projekta za cijeli London i druge britanske gradove do kraja ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *