Skupština akcionara Zetatransa izabrala novo rukovodstvo

Dodajte komentar

Skupština akcionara Zetatransa juče je izabrala novo rukovodstvo i odlučila da gubitak kompanije od 331,77 hiljada eura pokrije iz akumulirane dobiti ranijih godina i tekućeg poslovanja.

U saopštenju za javnost je saopšteno daje dosadašnji izvršni direktor Dalibor Stojanov razriješen funkcije sporazumno zbog odlaska na drugu funkciju u slovenačkoj Intereuropi koja je većinski vlasnik Zetatransa. Na njegovo mjesto je već juče izabran Tomaž Koder.

Skupština je izabrala za članove Odbora direktora predsjednika Uprave koncerna Intereuropa, Ernesta Gortana, šefa pravne službe Matjaža Ujčića i člana Uprave Marka Remsa. Usvojila je izvještaj Odbora direktora o radu i poslovanju preduzeća u prošloj godini, kao i izvještaj revizorske kuće Deloit o reviziji finansijskih izvještaja za prošlu godinu navodi se u saopštenju.

Promijenili su i revozora, tako daje za ovu godinu imenovan KPMG iz Podgorice. Prethodni Deloit je u izvještaju konstatovao daje Zetatrans dva puta pravio finansijski izvještaj za prošlu godinu po prvome bio je u plusu 130.000 eura, a po drugom u gubitku 331.771 euro, zbog toga što su morali da ukalkulišu 1.036.526 eura štete zbog krađe goriva iz prethodnih godina. Slučaj je završio na sudu nakon što je svojevremeno bivši direktor Zetatransa Stevo Milošević, prijavio krađu goriva. Dojučerašnji direktor Zetatransa Stojanov juče je Pobjedi kazao da detaljnije informacije o nestanku goriva ne može dati zbog osiguranja interesa istrage i ostalih postupaka vezanih na taj slučaj.

“O tom vanrednom događaju javnost je bila prvi put obaviještena 7. decembra prošle godine i drugi put 23. juna 2017. u kojem smo obrazložili uticaj vanrednog događaja na finansijske izvještaje društva. Smatramo zato da smo sve bitne informacije već naveli u ovim saopštenjima za javnost”, kazao je za Pobjedu sada već bivši direktor.

On je ocijenio da nestanak goriva nije bitno ugrozio finansijsku stabilnost kompanije.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *