Intesa Sanpaolo preuzima Veneto banku u Hrvatskoj

Dodajte komentar

Nakon što je Intesa Sanpaolo SpA stekla određenu imovinu i obveze banke Veneto Banca SpA, uključujući i one Veneto banke Hrvatska, Intesa Sanpaolo poželjela dobrodošlicu klijentima i zaposlenima Veneto banke koji postaju dio porodice Intese Sanpaolo.

Sticanjem koje podliježe ishođenju odgovarajućih odobrenja povećava se prisutnost Intese Sanpaolo na strateškom hrvatskom tržištu uz trenutni pozitivan učinak na sigurnost i pristup kreditima klijenata u Hrvatskoj.

“Zapravo svi klijenti Intese Sanpaolo uživaju snagu, stabilnost i usluge koje nudi jedna od najvećih i najsnažnijih bankarskih grupa u Europi s 19 miliona klijenata i 5.000 poslovnica u 40 zemalja širom svijeta”, kazali su iz banke.

Intesa Sanpaolo djeluje u Hrvatskoj s dvije jedinice:

• Privredna banka Zagreb sa sjedištem u Zagrebu i 195 poslovnica širom Hrvatske;
• Veneto banka s mrežom od 8 poslovnica.

“Kao čelniku Sektora međunardonih banaka supsidijara Intese Sanpaolo veliko mi je zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu u našu Grupu klijentima i radnicima Veneto banke u Hrvatskoj”, rekao je Ignacio Jaquotot.

“Siguran sam da će ova akvizicija pomoći u daljem razvoju već dobrih poslovnih odnosa između Italije i Hrvatske”, rekao je Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *