Statis gradi novu Kraljičinu plažu

Dodajte komentar

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Miločer i kompanija Adriatik propertis, grčkog biznismena Petrosa Statisa, predali su zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma, za gradnju nove Kraljičine plaže, na mjestu starog hotela.

Građevinskom dozvolom biće aminovana i izgradnja 66 apartmana za tržište u Miločerskom parku.

Procedura za dobijanje građevinske dozvole obustavljena je početkom februara, kada je HTP Miločer odustao od zahtjeva zbog nepotpune dokumentacije. HTP Miločer je formalno vlasnik zemlje na kojoj se nalazi hotel, ali i parcele gdje se planira izgradnja apartmana za tržište.

Adriatik propertis je još u novembru prošle godine počeo pripremne radove na ispitivanju terena za gradnju novog hotela Kraljičina plaža i depadansa sa apartmanima za tržište na parceli u Pržnu.

Na mjestu starog hotela Kraljičina plaža predviđen je novi hotel, sa 60 hotelskih soba na četiri puta većoj površini od postojećeg, sa oko 22.000 kvadrata bruto izgrađene površine. Uz novi hotel sa osam etaža predviđen je apartmanski kompleks sa 66 luksuznih stanova namijenjenih bogatoj klijenteli.

Takođe, investitoru se omogućava rekonstrukcija i dogradnja pet starih vila u Miločerskom parku, čija će kvadratura biti utros-tručena.

Adriatik propertis je dugoročni zakupac grad-hotela Sveti Stefan i Vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža prema ugovorima o zakupu zaključenim 2007. sa Hotelskom grupom Budvanska rivijera odnosno HTP Miločer.

Skupština je prošle godine aminovala aneks ugovora po kome je produžen zakup Svetog Stefana i Mi-ločera sa 30 na 42 godine, dok je zakup hotela Kraljičina plaža produžen sa 30 na 42 godine, a zemljište uz Kraljičinu plažu, gdje se planira gradnja zgrade sa apartmanina, dato je na 90 godina zakupa.

Gradnja novog hotela i stanova za tražište biće po zamisli arhitektonskog biroa iz Atine, čiji je rad, kao drugoplasiran na konkursu koji je raspisalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, proglašen najprihvatljivijim.

Na osnovu programskog zadatka, početkom juna 2015. ministarstvo na čijem je čelu tada bio Branimir Gvozdenović, raspisalo je konkurs za izradu idejnog rješenja rizorta Miločer, na kome nije dodijeljena prva, već dvije druge nagrade i to birou Elastic Arhitekts iz Atine za hotel Kraljičina plaža i autorskom timu iz Beograda Dejanu Miljkoviću, Aleksi Bjeloviću i Petru Sazdanoviću, za projekte vila, apartmana.

Programskim zadatkom, na ukupno 35 hektara predviđeno je da bude, što postojećih što dograđenih i novoizgrađenih objekata, ukupne bruto građevinske površine 47.249 kvadrata.

Time je Adriatik propertisu omogućeno da izgradi ukupno 88 apartmana (66 u novom hotelu i 12 naspram Svetog Stefana) rekonstrukcijom postojećih divljih građevina. Luksuzne stanove moći će da ponudi na tržište, od čega će moći da inkasira više od 50 milion eura.

Za kompletno ovo područje ne postoji detaljni planski dokument koji bi mogao da posluži da se investitoru izda građevinska dozvola.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *